Bame cu carne de porc

de Panacris in Mancaruri de legume, 9 Iun 2021 | 12579 vizualizari

 

Am fost curioasă de gustul bamelor. Nu am gustat niciodată, pentru că pe cine am întrebat au zis că dacă nu ști să le cureți sunt mucilagionoase :D Eee, am tot văzut pe la magazine în borcan gata curățate și preferierte, așa că m-am încumetat.
 
Dar n-am rezistat să le fac fără un pic de cărniță :D 😉 Interesante la gust, au gust de bame :D 😊)

 

INGREDIENTE

  • Bame conservate 1 borcan de cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă verde 3 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Mărar verde 4 fire,
  • Ardei gras roșu 1 bucată,
  • Sos de roșii 3-4 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame cu carne de porc:

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide.

Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și usturoi, se asezonează de sare piper și se adaugă vinul, lăsându-se la gătit cca. 20 minute la foc mediu semiacoperit.

Între timp se curăță ardeiul gras se taie fideluță și se adaugă la amestecul de mai sus împreună cu sos-ul de roșii,se aamestecă și se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, până se întrepătrund gusturile.

La final se adaugă bamele deja gătite (dacă aș fi avut proaspete, era altă ordine a combinarii ingredienteleor!) se mai completează cu apă sau vin după gustul fiecăruie și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 10 minute până se întrepătrund gusturile.

Mâncărica se servește caldă cu pâine sau în cazul nostru cu un amestec de cereale (orez, arpacaș și orz) și astea prefierte :D că eram în criză de timp și o mare foameeee! 😉

Spor și poftă bună!

P.S. O să revin și cu varianta clasică cu bamele achiziționate din piață 😉

 

Important a fost că am trecut testul de gust! 😉 e bunuțăăă! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bame in stil indian