Baigli cu nuca si mac

de AndreaE in Prajituri, 21 Apr 2014 | 4764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 gr zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte

Umplutura mac:

  • 200 gr mac
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml lapte

Umplutura nuca:

  • 200 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • eseta rom
  • 100 ml lapte
  • coaja de lamaie rasa

Pt uns :

  • 1 ou
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca si mac:

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.

Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si  margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.

Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat  si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.

In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.

Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime  cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat. 

In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.

Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.

Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min. 

 

TIPS-URI

1

Zahar in compozitii se pot pune dupa gust

2

Pt fiecare baigli se pune cc 100 gr de mac/nuca, deci se pot face dupa plac chiar si 3 cu mac si 1 cu nuca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de albusuri si biscuiti