Baba Ganoush ( salata de vinete )

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2015 | 3751 vizualizari

 

Vinete turcesti, fara maioneza , bune ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri pastă de susan( eu am preparat-o singura acasa )
  • 2 căţei usturoi
  • sucul unei lămâi
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ganoush ( salata de vinete ):

 În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.

 Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.

Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel si masline negre(optional).

Pasta de susan , am facut-o singura acasa, in urmatorul fel, semintele de susan prajite (depinde cate vreti sa faceti eu am facut pt doua pers. am luat cam o mana de seminte de susan, le-am rumenit putin , apoi intr-un bol le-am pisat cu o lingura, apoi le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei de susan dar merge si de masline, pana s-a facut pasta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush ( salata de vinete )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]