Aripioare rotisate cu sos de smantana si usturoi verde

de madi_marin in Pui, 7 Apr 2010 | 6461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare de pui
  • condimente pentru carnea de pui
  • 200 g smantana
  • 4 catei de usturoi
  • 3 fire de usturoi verde
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare rotisate cu sos de smantana si usturoi verde:

Aripioarele se curata, se spala  si apoi se sterg bine cu un prosop de hartie. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se infig la rand pe tapusa rostisorului si se pun in cuptorul incins dinainte .  Dedesubtul lor se pune tava de la aragaz pe jumatate plina cu un amestec de apa si vin. Se mai uda cu acest amestec din cand in cand pana s-au rumenit, asta insemnand cam o ora si jumatate.

Pentru sos: se rade usturoiul pe razatoarea cu ochiuri mici si se freaca cu sare si ulei pana se obtine o maioneza. Se pun apoi smantana si usturoiul verde tocat marunt.

Aripioarele calde se servesc cu sosul de smantana cu usturoi si eventual cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare rotisate cu sos de smantana si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu usturoi si mamaliguta