Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos

de Cristi Roman in Pui, 3 Mai 2012 | 7116 vizualizari

 

De mult timp nu mai pusesem o reteta cu carne pe acest site. Asta am observat acum cateva zile cand ma uitam pe retetele publicate pe bucataras.ro. Nu am devenit vegetarian, insa pur si simplu asa a fost sa fie in ultima perioada a vietii mele – atunci cand am gatit cu gandul de a pune pe site, adica am gatit ceva special, au iesit retete fara carne.
Astazi m-am gandit sa vin cu o alternativa fericita si gustoasa la aripioarele de pui prajite. Imi plac foarte mult aripioarele prajite, uneori imi iau din supermarket muuuuuuulte, fiindca sunt foarte ieftine.
Insa acum am vrut asa: 1. sa le fac la cuptor, ca sa arat ca pot iesi crocante si la cuptor, fara a fi prajite in ulei; 2. sa le fac intr-un amestec de lapte de cocos.

 

INGREDIENTE

  • un kilogram aripioare de pui;
  • doua linguri lapte de cocos mai gros;
  • o lingura de faina;
  • o lingurita praf curcuma/turmeric;
  • doua linguri ulei de masline;
  • usturoi;
  • sare, piper, busuioc uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos:

1. Am spalat si taiat in doua aripioarele, am amestecat apoi ingredientele (toate de mai sus, in afara de usturoi) pentru “coating-ul” acestora – apropo, am tot cautat in romaneste si nu am gasit si nici nu mai tin minte, cum se spune la acest amestec cu care se “imbraca” snitelele sau aripioarele? – a iesit o crema galben deschis foarte aromata; am amestecat apoi aripioarele uniform cu aceasta compozitie.

2. Le-am intins intr-o tava mare, pe hartie de copt, si le-am bagat la cuptor, la 180 de grade (inspre 200 chiar).

3. Dupa aproximativ 20 de minute le-am scos, le-am intors pe cealalta parte, le-am mai stropit cu putin ulei de masline, am pus deasupra, uniform, doi catei zdrobiti de usturoi, apoi le-am bagat in flacarile iadului inca 10-15 minute – pana cand au devenit aurii si crocante (le-am pazit in genunchi, langa gemuletul cuptorului, curgandu-mi balele siroaie :) ).

Le-am servit alaturi de o salata proaspata de verdeturi si legume. Fara paine, dar voi faceti cum va place. Ah, si cu un dip de iaurt mentolat (menta tocata marunt de tot), proaspat si foarte vioi la gust. Bai, au fost bune rau de tot, pe cuvantul meu :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Cristi Roman 1

02.07.2012, 17:10

pai nu mai am timp, weekendul asta mi-am facut timp, ca am fost putin mai fericit . in rest, imi vad de explorarea florei si faunei dn Zambia, e o tara minunata.

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:37

foarte gustoase

Panacris 1

16.12.2016, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci gratinat