Eu nu mănânc de obicei în oraş. Cu atât mai puţin de când sunt la dietă. Dar azi am avut de sărbătorit un mic eveniment şi m-am gândit să pregătesc nişte aripioare crocante şi picante pentru dragii mei musafiri. Cu ocazia asta am testat un condiment adus de o prietena de-a mea din Turcia.Sunt delicioase şi se fac şi foarte uşor şi zic eu că merită decât să le cumpărăm gata preparate. Încercaţi şi voi reţeta!
Aripioarele se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se şterg de apă. Se ung cu puţin ulei, se presara cu sare şi piper şi se pun în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi unsă şi ea cu un pic de ulei. Se prăjesc la foc potrivit pe toate părţile. Se scot la răcit.
Ouăle se bat ca pentru omletă şi se amestecă cu puţină sare şi puţină făină. Aripioarele prăjite se dau întâi prin făină , apoi prin ou bătut şi la final prin fulgii mărunţiţi amestecaţi cu sare şi condiment picant. Se pun la prăjit în ulei încins pentru câteva minute. Se scot pe şervete de hârtie.
Se servesc ca atare sau cu sos şi garnitură la alegere.
Poftă bună!