Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

de simona72 in Pui, 21 Oct 2013 | 7141 vizualizari

 

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat peste aceste aripele in congelator, au fost prestate in felul urmator...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg aripi de pui
  • 1 dovleac placintar
  • pt marinata:
  • 1 cescuta de vin roze
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • un strop de sos Piri Piri
  • 1 lingurita boia afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi picante cu garnitura de dovleac copt:

Facem o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus.

Aripioarele de pui, le spalam bine, le curatam de eventualele pene sau puf ramas. Le amestecam cu marinata si le dam la frigider pt cel putin 30 minute.Dovleacul l-am spalat si l-am sters cu prosop de bucatarie.

Nu i-am indepartat coaja si l-am taiat felii de 2 cm. In tava mare a aragazului punem hartie de copt, scoatem aripioarele din marinata si le punem in tava, asezam si feliile de dovleac pe care le stropim cu putin ulei de masline. Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 30-40 minute, pana aripioarele sunt rumene.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

puteti face un sos de iaurt sau de rosii usor picant pt aripioare...noua ne-a fost prea foame pt a mai avea rabdare sa fac si sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi picante cu garnitura de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings