Ardei umpluţi - de post

de alilianaa in Mancaruri de post, 17 Dec 2012 | 4538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ardei gras congelat
  • orez 150 gr.
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • mărar congelat
  • ceapă verde
  • sare
  • piper
  • suc de roşii
  • roşii congelate
  • 1 cartof
  • ulei
  • pătrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluţi - de post:

Se scot ardeii şi roşiile din congelator. Până se dezgheaţă, se curăţă morcovul şi se dă pe răzătoarea mică. Se curăţă ceapa şi se toacă, inclusiv ceapa verde. Se călesc în ulei încins ceapa, morcovul, mărarul şi orezul, peste care se pune o cană cu apă.

Se adaugă sarea şi piperul iar mai apoi se umple ardeii cu compoziţia rezultată. Se căpăcesc cu câte o felie de cartof şi se dau la cuptor într-un vas de yena. Peste ardei se pune sucul de roşii. Opţional se poate pune apă, dacă sucul de roşii este puţin. Spre final se adaugă pătrunjelul tocat.

 Reţeta este una de post din timpul iernii, cu ingrediente din cămară (adică nu am cumpărat ardeii, roşiile şi nici nu am folosit alte ingredinete ajutătoare din comerţ).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluţi - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi pufosi preparati la cuptor