Ardei Umpluti

de Anamaria Cook in Porc, 4 Mar 2012 | 3514 vizualizari

 

Asta este mancarea mea preferata... mama mea face cei mai buni ardei umpluti :) asa ca m-am gandit sa impart cu voi reteta ei, shhh nu ii spuneti.

 

INGREDIENTE

  • 10 - 12 ardei potriviti
  • 750g carne tocata
  • un ou
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri orez
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 4-5 rosii sau pasta de tomate (puteti folosi rosii in bulion)
  • 1/2 lingurita faina
  • smantana
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei Umpluti:

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata.
Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte, apoi se spala si se lasa sa se scurga.

Intr-un bol separat se pune carnea tocata, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare (pastrati putina ceapa si putin morcov pentru sos), oul, orezul spalat, sare si piper, jumatate din patrunjelul tocat marunt si apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.(eu am avut in congelator carnea gata preparata de acum cateva saptamani cand am facut sarmale).

Se umplu ardeii cu compozitia de carne tocata si daca folositi rosii taiati 2-3 rosii in felii, cate o felie pentru fiecare ardei si punti-o peste carne ca un capac. Eu am preferat sa umplu rosiile mele...

Puneti restul de ceapa si morcov la calit in putin ulei, cand ceapa a devenit transparenta puneti faina si amestecati bine.

Intre timp se oparesc rosiile si se decojesc (Se pun in apa fiarta pentru un minut sau pana crapa coaja) apoi pasati cu o furculita. Turnati rosiile peste ceapa calita si stingeti cu o cana de apa. Lasati sa fiarba pentru 1-2 minute.

Asezati ardeii intr-o cratita (incercati sa ii asezati cu deschizatura in sus daca nu puteti nu este nici o problema) si se pun rosiile cu ceapa calita si morcovul cat sa acopere ardeii (daca este nevoie mai adaugati apa) si se pun la fiert. Potriviti de sare.

Cand ardeii si carnea s-au fiert adaugati restul de patrunjel tocat si stingeti focul. Se serveste cu smantana. 

  POFTA BUNA!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei Umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc