Ardei si dovlecei umpluti (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 4 Dec 2012 | 8377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei tineri
  • 10 ardei grasi potriviti
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • bulion 500 ml
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si dovlecei umpluti (de post):

Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.

Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari, miezul de la dovlecei si ciupercile tocate cubulete mici. Se calesc toate, apoi adaugam orezul spalat. Se caleste un minut orezul apoi punem 300 ml apa si lasam sa fiarba orezul pana se face al dente. Se adauga in tigaie putin bulion, vegeta si piper, cimbru dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin compozitia, apoi se umple ardeii si dovleceii.

Intr-o cratita se aseaza ardeii si dovleceii in picioare, se pune peste un sos facut din apa, bulion, sare, piper, zahar si foi de dafin. Se pune un capac si se lasa sa fiarba cam o ora jumatate, pana scade sosul.

Cand este gata se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute de post