Ardei iuti & ardei capia in otet

de ionix in Muraturi, 22 Oct 2009 | 15187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei iuti
  • 4-5 ardei capia
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare pt muraturi
  • 3  linguri cu miere
  • frunze de telina
  • foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti & ardei capia in otet:

Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete .

Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin.

Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper se amesteca si se  pun la fiert. Cand incepe a da in clocot se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau miere.

Compozitia se toarna fierbinte peste ardeii iuti din borcane.

Se mananca iarna, in zilele friguroase, cu ce aveti bun prin casa.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti & ardei capia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

23.10.2009, 07:40

dap dap... sotul meu a taiat ardeii iar eu am asamblat totul ieri am facut pentru prima data dulceata asortata si mi-a iesit o minunatie... am mai pus si gogonele, castraveti, gogosari, suc de rosii, zarzavat... sambata vreau sa pun varza... am gasit o piata ieftina si-am zis ca merita efortul e primul an in care pun eu muraturile de obicei se ocupa mama

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:50

super ideea

ionix 1

23.10.2009, 16:03

mersic Luminita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)