Azi va voi dezvalui cateva din retetele mele pregatite pentru camara.
E cam devreme,stiu asta dar daca tot mi le-a adus,le-am pregatit;
Ardeiii curatati de cotoare si seminte, spalati, opariti 5 minute in apa cu sare (3 l apa cu 2 linguri sare); scoatem ardeiii intr-un vas cu apa rece, daca avem si gheata e mai bine, apoi bine scursi ii asezam in borcane cu frunze de telina printre ei, umplem borcanele cu suc de rosii (eu mai am facut de mine), iar daca sucul e prea gros amestecam cu putina apa; eliminam golurile de aer din borcane, deasupra punem o jumatate de ardei sa fie ca un capac la ardei apoi, infiletam capacele si fierbem borcanele 30 minute din momentul cand incepe apa sa fiarba;
Lasam borcanele sa se raceasca in apa sau le invelim cu o patura; dupa ce s-au racit le depozitam la camara.
1
important e ca sa scoateti ardeiii sau orice alta leguma in apa rece cu gheata,pentru ca-si pastreaza culoarea si legumele sunt elastice nu se rup imediat