Aperitiv vinete pane

de susu in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2010 | 29126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 100 g telemea vaca sau oaie
  • 100 g branza de vaci
  • putina faina 
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • 1 ou 
  • pesmet  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv vinete pane:

Se curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de 0.5 cm grosime. Se sareaza si se pun pe servetele sau un prosop absorbant de bucatarie. Se lasa asa 30 minute dupa care se intorc si se sareaza si pe cealalta parte. Se mai lasa 30 minute. Se sterg bine cu prosopul de lichid si se dau prin faina. Se scutura de surplusul de faina si se prajesc rapid in ulei incins pentru a deveni elastice si a se plia usor. Se pun din nou pe servetele la scurs si apoi se tamponeaza de ulei.

Telemeaua se rade prin razatoarea mica si se amesteca cu branza de vaci, verdeata tocata marunt, foarte putina sare si piper. Compozitia astfel formata se asaza pe partea mai lata a feliei de vanata si se pliaza. Se da prin oul batut si apoi prin pesmet. Sare se pune in functie de cat este de sarata telemeaua. Se prajesc in ulei incins si apoi se pun pe servetele la scurs. Eu am facut si cateva rulouri dar cele pliate sunt mai gustoase. Merge de minune o bere rece langa ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartine acrisoare