Tarte si placinte, rumenite si iscusite
Aceasta tarta sarata, satioasa si extreeeeem de gustoasa, poate sta la loc de cinste pe o masa festiva, cu familia sau cu prietenii dragi!
Blat tarta:
Umplutura:
Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute.
Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata, ciupercile taiate feliute, mararul si se soteaza 5 minute.
Ouale se amesteca cu faina, smantana si laptele rece, se toarna totul peste ciuperci, se lasa cateva minute sa se ingroase, apoi dupa ce a dat cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa la racit compozitia.
Pe o suprafata de intins, eu am infainat usor foaia de copt (pergament) am intins aluatul.
In tava unsa cu ulei si infainata am pus aluatul, lasandu-l usor sa cada peste margine, apoi in mijloc am pus umplutura, deasupra carnaciorii taiati feliute, apoi am adus restul aluatului peste umplutura.
Am copt tarta pana s-a rumenit frumos,in jur de 30 de minute, la 200 de grade C.
O bunatate!