Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 2874 vizualizari

 

Un aperitiv însorit și aromat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic.
Retete pascale

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj,
  • 2 linguri ketchup dulce,
  • aprox 100 gr brânză Mozzarella,
  • 6 felii șuncă Pădurea Neagră,
  • 1 ou pentru uns,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Semințe de susan rumenite, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella:

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.

Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.

Presari mozzarella rasă.

Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.

Acum împaturești aluatul pe jumătate.

Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.

Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte.

Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.

Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.

Îl poți servi cald sau rece.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita