Aperitiv placintele cu cartof si spanac

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 28 Feb 2017 | 3324 vizualizari

 

   Ce nu face omul de foame ? Inventeaza o reteta !!!! Aveam un cartof mare curatat. A ramas de cand le-am facut pofta de cartofi prajiti, la baieti. Am si spanac buun de tot proaspat  Am gandit eu la un fel de placintele fara faina. Dar fara faina nu au prea vrut sa stea.
Am testat si am gustat. Eu am sa scriu cantitatile, dar si cum le voi prepara pe viitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mare - 200 gr
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 mana spanac verde
  • 1/2 plic praf de copt
  • cateva codite de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • seminte susan pentru decor
  • legume pentru servit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu cartof si spanac:

  1. Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.
  2. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.
  3. Usturoiul se curata.
  4. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.
  5. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati cateva impulsuri.
  6. Am infierbantat o tigaie neaderenta pe care am stropit-o cu ulei de masline.
  7. Am pus compozitie cu lingura si am observat ca daca doresc sa le intorc, nu raman mereu intregi.
  8. Am adaugat la amestecul cu cartof si spanac, faina alba si praful de copt.
  9. Am pus cu ajutorul lingurii, la prajit, placintelele.
  10. Am acoperit cu un capac si acestea au crescut frumos si s-au patruns fara sa fie nevoie sa le mai intorc.
  11.  Am servit placintele calde, insotite de rosii si ridichi.

TIPS-URI

1

Foarte bine ar merge ca si garnitura, langa un preparat de peste sau carne.

2

Pe viiitor, voi folosi ulei de floarea soarelui pentru a evita gustul usor amarui al uleiului de masline.

3

Ca etape ale prepararii amestecului, voi mixa la sfarsit cartoful [ sau il voi razui ]. Am simtit acelasi gust pregnant de amidon, ca si cand prepari pireu folosind prea mult blenderul [este o greseala].

4

Voi incerca si cu cartof fiert facut pireu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu cartof si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob cu ciuperci (vegetarian)