Aperitiv placinta sarata creata

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 147469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 330 ml lapte
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2 lingurite de ulei
  • 2 lingurite de sare
  • 3 lingurite de zahar
  • faina 500 gr
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 grame branza mixta (oaie+vaca)
  • 6 oua.
  • Ingrediente pentru uns placinta:
  • 1 ou
  • 1 iaurt
  • 2 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta sarata creata:

Am facut aluatul la masina de paine la programul 8 Dough 1:30h, program de framantat si dospit. Dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute. Dupa ce aluatul este gata, il scoatem din cuva aparatului si il framantam putin.

Impartim aluatul in 3 si incepem sa il intindem intr-o foaie subtire cu sucitorul. Punem compozitia de branza cu ou pe jumatate din foaie, aducem cealalta jumatate de aluat deasupra si incretim usor.Transferam cu grija placinta in tava tapetata cu hatie de copt. Procedam la fel si cu restul foilor.

Pe deasupra punem iaurtul amestecat cu oul batut si uleiul. Dam la cuptor pentru cca 45 minute la 200 grade. Pudram placinta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta sarata creata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dianaaa 1

26.06.2014, 17:27

Doamne, imi ploua in guraaaa... arata demential !

lillyr 1

23.11.2014, 13:34

wow...imediat mananc poza!!!la favorite ca azi sunt la servici!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana