Aperitiv placinta cu branza si spanac

de oanapl in Mancare copii, 4 Iun 2021 | 3267 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult plăcintele cu brânză. Aceasta este aproximativ asemănătoare plăcintei grecești Spanakopita, dar în cazul acesteia se folosește brânză sărată (feta, telemea). Nouă ne place brânză dulce.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi subțiri de plăcintă
  • ulei pentru stropit foile (sau unt topit)
  • Umplutura de brânză:
  • 30g unt
  • o legătură de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi sau 2 lingurițe rase usturoi granulat
  • 350g spanac congelat (bucăți mai mari)
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci dulce
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si spanac:

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul congelat și lași să fiarbă până când scade apa și apoi lași să se răcească.
Mixezi ouăle bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și usturoi granulat. Adaugi brânza sfărâmată și apoi adaugi pătrunjelul tocat și legumele răcorite.Amesteci totul bine cu o lingură. 
Pui cuptorul la încins la 170 C cu ventilație (căldură sus+ jos) respectiv treapta medie la cele cu gaz.
Ungi tava cu puțin ulei și pui prima foaie. O stropești cu ulei (sau unt topit) și o așezi pe a doua. Continui așa cu primele 5 foi din pachet. Este foarte important să le stropim individual cu grăsime.
Torni umplutura, nivelezi cu spatula și aduci foile de plăcintă deasupra, apoi continui cu întinzi4 foi (stropite cu ulei și ele), iar ultimele 3 foi le pui tip acordeon sau evantai (plisate sau mototolite) și le ungi cu ulei.
Introduci plăcinta în cuptorul preîncins la 170 C cu ventilație pentru 30 de minute și apoi verifici stadiul de coacere al plăcintei. Reduci căldura la 160 C și o mai lași 15 minute la cuptor. Scoți plăcinta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi și spanac proaspăt pe care îl tocați mărunt și-l lăsați să fiarbă câteva minute până când se evaporă apa. Eu nu am găsit spanac proaspăt și am folosit congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati din 3 ingrediente