Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2017 | 4301 vizualizari

 

Pentru ca mi-a ramas amestec de carne tocata de la chiftelute, am pregatit si niste pateute cu carne, verdeata, usturoi si aluat foietaj.
"Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 1 morcov ras
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • sare
  • piper 
  • cimbru
  • Verdeata:
  • frunze de ceapa verde
  • frunze de usturoi verde 
  • patrunjel
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi:

 

Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

 Pentru umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si acum, amestecand intr-un castron mai mare, carnea de porc, cartofii, morcovul si verdeata, date toate prin masina de tocat. Se condimenteaza dupa gust.

Se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se adauga un ou si se amesteca.

 Se desface primul aluat si se taie in dreptunghiuri maricele. Se adauga pe jumatatea fiecaruia putina carne, cealalta jumatate se cresteaza, apoi se ung marginile cu putin ou batut si se impatureste. Imi plac mult retetele cu aluat foietaj si imi place sa experimentez diverse modele. De data aceasta, le-am crestat cu un cutit. 

Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, un pic mai rasfirate pentru ca se vor umfla, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.

 Se pregateste la fel si celalalt aluat.

 Se obtin 2 tavi.

Timp total: aprox 1h 40min

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/pernute-din-foietaj-cu-carne-verdeata.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crochete de cartofi