Aperitiv oua umplute

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2018 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 gr unt
  • 1 pateu de porc
  • 100 gr iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou pentru maioneza
  • 1 lingura de mustar
  • 200 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute:

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa.

Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul care se pune in alt castron, se amesteca cu untul, pateul, sare si piper dupa gust. Toate se zdrobesc cu furculita foarte fin pana devin ca o pasta cu care se umple apoi fiecare jumatate de ou.

Se face maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei, care la inceput se pune cate putin pana ce maioneza incepe sa se lege. Apoi se pune iaurtul, amestecandu-se usor. Oale umplute se pun pe un platou, peste ele turnandu-se maioneza. 

TIPS-URI

1

Daca sunt tinute prea mult in apa rece, se lipeste mai tare coaja pe ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu leurda