Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 27 Mar 2017 | 8276 vizualizari

 

Ma gandeam sa fac ceva bun si sa nu-mi dau mult de lucru, asa ca m-am uitat prin frigider si cu ce am gasit, am pregatit acesti melci din aluat foietaj. Pentru ca noua ne-au placut, m-am gandit sa impartasesc si cu voi aceasta reteta rapida si ieftina. Sper sa va placa.
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj (doua foi a 400 g fiecare)
  • 80 g ardei rosu
  • 150 g ciuperci din conserva
  • 50 g ceapa verde
  • 50 g masline negre felii
  • 100 g crema de branza
  • 150 g cascaval ras
  • 1 galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume:

Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze.

Spala ardeiul si taie-l cubulete.

Spala si taie ceapa verde.

Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt.

Pe o o foaie de aluat foietaj, pune jumatate din cantitatea de branza si intinde-o frumos cu o spatula.

Deasupra pune jumatate din cascavalul ras, jumatate din cantitatea de ardei rosu, jumatate din cantitatea de masline si jumatate din cantitatea de ciuperci.

Ruleaza strans foaia de aluat si taie rondele de cca. 2-2,5 cm.

Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra, unge melcii de aluat cu o pensula, cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.

Procedeaza la fel si cu cealalta foaie de aluat foietaj.

 Coace melcii in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana devin aurii, aproximativ 20 minute.

Sunt buni atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv melci din foietaj cu cascaval si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mena29 1

28.03.2017, 17:21

Va multumesc frumos, dragilor!

Merisor 1

29.03.2017, 07:27

Yummy! Servesc și eu un melcisor din asta ca mi s-a facut pofta

kytz 1

06.07.2017, 11:14

Ce buni arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu branza si masline