O mâncare delicioasă, o altfel de lasagna :)) sau lasagna țărănească cum a denumit-o Edi.
Începem mâncarea noastră cu mămăliga. Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să iasă o mămăligă nu prea tare.
Carnatii ii tăiem feliute si ii rumenim usor in ulei. Ii scoatem pe o farfurie sa se scurgă de surplusul de grăsime. Telemeaua o razuim pe razatoarea cu gauri mari. Burduful il tăiem felii.
Luam o tava mai înaltă, o ungem cu unt, apoi punem un strat de mămăligă. Peste ea adăugăm carnatii, 3 sferturi din telemea, 3 sferturi din burduf, si tot asa bacon. Acoperim cu mămăliga, apoi punem restul de burduf si telemea. Deasupra punem fasii de Raclette.
Dam la cuptor vreo 20 minute, apoi batem ouăle cu smantana si turnam deasupra. Presaram putin busuioc si mai lăsăm la cuptor pana se românește usor.
Pofta buna!
1
Am servit cu smantana deasupra, dar merge si fara.