Aperitiv mamaliga in straturi

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2019 | 3151 vizualizari

 

O mâncare delicioasă, o altfel de lasagna :)) sau lasagna țărănească cum a denumit-o Edi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g mălai
  • 2 l apa
  • 2 lgte sare
  • 300 g telemea veche de oi
  • 4 cârnați de casa afumati
  • 250 g bacon
  • 400 g branza de burduf
  • 200 g branza Raclette cu piper
  • 3 ouă
  • 4 linguri smantana
  • Unt pt uns tava
  • 1 praf de busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mamaliga in straturi:

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi punem restul de mălai si lăsăm să fiarbă bine, amestecând din cand in cand. Trebuie să iasă o mămăligă nu prea tare.

Carnatii ii tăiem feliute si ii rumenim usor in ulei. Ii scoatem pe o farfurie sa se scurgă de surplusul de grăsime. Telemeaua o razuim pe razatoarea cu gauri mari. Burduful il tăiem felii. 

Luam o tava mai înaltă, o ungem cu unt, apoi punem un strat de mămăligă. Peste ea adăugăm carnatii, 3 sferturi din telemea, 3 sferturi din burduf, si tot asa bacon. Acoperim cu mămăliga, apoi punem restul de burduf si telemea. Deasupra punem fasii de Raclette.

Dam la cuptor vreo 20 minute, apoi batem ouăle cu smantana si turnam deasupra. Presaram putin busuioc si mai lăsăm la cuptor pana se românește usor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am servit cu smantana deasupra, dar merge si fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu sunca si crema de branza