Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2018 | 2450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii:
  • 500 g faina
  • 2 lg untura solida
  • 1/2 lg-ta sare
  • 1 lg-ta bicarbonat de sodiu ( nu e nevoie sa-l stingeti cu otet)
  • lapte cat cuprinde (cam 200-250 ml)
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi dulci (1,7 kg)
  • patrunjel
  • cabanosi
  • cascaval
  • ulei (pentru cabanosi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi:

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am pus). Se pun in frigider, dupa ce s-au racit (sunt mai buni, daca stau la rece).

Cascavalul se rade fin. Cabanosii se taie rondele si se prajesc ( se poate folosi orice carnat).

Pentru lipii- se amesteca toate ingredientele si se mai adauga (daca trebuie) lapte sau faina, pana rezulta un aluat moale, nelipicios. Se pune in frigider 30 minute. Aluatul de lipii se imparte in 4 bucati (care se intind in cercuri mari) si se gatesc intr-o tigaie (unsa cu ulei) ,la foc potrivit,pe ambele parti.

Pe jumatate din lipie se pune umplutura de cartofi, cabanosi si cascaval si se acopera cu cealalta jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii cu cartofi dulci si cabanosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne tocata si legume, reteta simpla si gustoasa la indemana oricui