Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 2369 vizualizari

 

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra.
Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe.
Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate.
Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit.
Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate.
O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra:

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.

Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).

Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.

Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.

Adaugati lamelele si sucul de de trufa.

In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.

Adaugati deasupra ouale.

Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.

O puteti face de asemenea pe foc.

Serviti-o fierbinte sau rece.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute