Castraveti se spala si se curate de coaja, dupa care se toaca in cubulete mici si se storc bine de zeama. Rosiile se spala, se curate si se taie marunt, se indeparteaza semintele. Mango se curata de coaja si se taie cubulete mici. Salata(Rucolla) se spala sub jet de apa rece fir cu fir la fel si chivas.
Prelucrarea primara a pieptului de pui: Adica se scot felii din pieptul de pui, se feliaza mai subtiri. Parmezanul se curata de coaja si se rade pentru a se pregati cosuletul de parmezan, dupa care se va pune spre a se prajii intr-o tigaie nonaderenta si de a se forma un cosulet care va fi suportul nostru principal pentru salata.
Vom prelucra(termic) pieptul de pui prin fierbere dupa care il vom scoate si il vom lasa in asteptare sa se raceasca, dupa care il vom taia in cubulete mici, totodata vom prelucra termic parmezanul ras, care va fi introdus intr-o tigaie nonaderenta si se va praji, rezultand un cosulet din parmezan.
Dupa ce vom face acest cosulet il vom aseza pe un suport din sticla pentru a lua o forma corespunzatoare. Dupa aceasta se va modela un suport pentru salata noastra. Mare grija sa nu se rupa este foarte casant. Dupa ce pieptul de pui s-a racit se va toca, se va sara si pipera si se va amesteca cu 20 g de maioneza light(3-4 lingurite de maioneza).
Dressingul va fi format din zeama de lamaie si ulei de masline foarte bine omogenizat. Salata noastra va arata in felul urmator: pe farfurie se va desena cu reductie de acetto balsamico cerculete pe care se va aseza frunze de rucolla, pe acestea se va aseza cosuletul de parmezan in interiorul cosuletului se va pune o forma rotunda si se va face straturi alternative din: castraveti acri, dupa care urmeaza un strat de carne din piept de pui, un strat de mango, un strat de rosii, un strat de piept de pui si un start de rodii, deasupra se orneaza cu chivas.
Alaturat , am atasat cateva fotografii sper sa va placa, am avut doua aranjamente, prima fotografie este inainte sa scot forma de plastic.
Pofta buna