Ne plac chiftelutele tare mult si aproape in fiecare weekend ne rasfata Meri cu ele.
De data aceasta a avut ajutor de la mine in a le prepara, ea mi-a dat doar indicatiile necesare si le-a scos din grasime cand au fost gata.
Restul a fost munca mea, se pune nu-i asa? :))
Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa.
Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, sau se trec prin aparatul de maruntit.
Se scurg bine de zeama si se adauga peste carne.
Se adauga si cele doua oua, condimentele si sarea si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
Se lasa la rece 30 de minute, pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se modeleaza chiftelutele care se trec prin putin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se intorc de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc uniform pe toate partile.
Se scot apoi intr-o sita, pentru a se scurge surplusul de grasime de pe ele.
Se servesc ca aperitive, calde sau reci.
Noua ne plac mai ales calde, cu mustar.
1
In compozitia de carne se mai poate adauga verdeata tocata, patrunjel in special.