Am tot vazut pe la bucatarasi ca fac chiftele de legume, n-am rezistat, am facut si eu, numai ca o reteta de post. Prietena mea mereu imi zice ca e prezenta pe site-ul asta dupa retete si ca ar trebui sa pun si eu una de post. Asa ca am studiat problema si am facut :)
Curatam toate legumele de coaja.
Dovlecelul il dam prin razatoarea mica, presaram putina sare si dam deoparte pentru 15 minute, la fel procedam si cu cartofii.
Restul legumelor le dam prin razatoarea mica si le punem intr-un castron.Adaugam dovlecelul stors de lichidul lasat, la fel procedam si cu cartofii, adaugam ouale batute (cand nu este post), faina, pesmetul, patrunjelul, tocat marunt , usturoiul zdrobit si boiaua, potrivim de sare si piper si lasam pentru 10 minute la frigider.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa incinga la foc mediu. Modelam chiftelutele si le aplatizam cat mai bine, pentru a patrunde bine caldura si sa nu riscam sa avem legumele crude la mijloc. Prajim pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se servesc atat fiebinti, cat si calde, cu sosul preferat sau cu muraturi si ardei iuti.
Pofta buna!
1
Daca intre timp compozitia a mai lasat lichid, mai putem adauga putina faina sau pesmet.