Pentru cina din seara aceasta am preparat niște brioșe aperitiv, cu șuncă și roșii cherry, care au fost nu numai gustoase și sățioase, ci și tare drăguțe.
Din ingredientele de mai jos am făcut 9 brioșe, cam câte 3/porție.
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.
Se spală roșiile cherry și se zvântă.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.
După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită.
Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).
Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.
Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.
1
Ouăle folosite trebuie să fie la temperatura camerei.
2
Ca verdeață, puteți folosi ce vă place: pătrunjel, sau mărar.
3
Presărați mozzarella răzuită, ca decor, pentru că la căldură se va topi și se va transforma într-o crustă frumoasă, rumenă.