American doughnots

de vanilla in Dulciuri, 30 Iun 2010 | 4103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg de faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 lg de zahar
  • 1 pahar lapte
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American doughnots:

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura.

Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta, si se framanta pana cand vei obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Atentie!!! aluatul trebuie sa se deslipa de pe vas. Se pune intr-un loc calduros timp de 30-35 de min. la dospit

Se face apoi glazura. Poti folosi atat ciocolata neagra dar si alba, asta decizi.

Ai nevoie de 150 gr de ciocolata maruntita, pe care o pui la topit cu 2 lg de ulei. Cand ciocolata este topita se adauga 100 gr de frisca lichida si se amesteca in continuu , pana la omogenizare. 

Dupa ce alutual s-a dospit intindem o foaie cat e masa de mare din care decupam cu ajutorul unui pahar gogosile. Le scufundam in ulei incins timp de 4-5 minute, le ungem cat sunt calde cu glazura, apoi  presaram deasupra bombonele decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "American doughnots" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Laly 1

05.07.2010, 00:42

Si eu vreau una te rog

mena29 1

02.11.2010, 21:55

Ce bune cred ca au fost

Mitinita 1

04.01.2011, 13:44

chiar ca arata ca cele americane!!!oare ar merge si la cuptor ? formele de la decorix ar fi super aici!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor glazurate cu ciocolata