Amandina

de Alexandra Elena in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 6789 vizualizari

 

Am facut o combinatie din mai multe retete si a iesit ceva delicios...:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • ness

Glazura: ciocolata topita cu unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Siropul: punem apa, zaharul si esenta de rom la fiert, la foc mic, pana se topeste zaharul.

Crema: frecam untul cu zaharul spuma, adaugam restul ingredientelor si amestecam pana cand obtinem o crema omogena si fina.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua, il insiropam, punem crema si il lasam la rece o ora. Taiem prajitura cubulete si punem glazura de ciocolata pe fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]