Amandina

de Alexandra Elena in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 6637 vizualizari

 

Am facut o combinatie din mai multe retete si a iesit ceva delicios...:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar praf
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • ness

Glazura: ciocolata topita cu unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana isi deschid culoarea si isi dubleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam in compozitia cu galbenusuri. Mixam albusurile pana devin lucioase si pufoase, le amestecam cu galbenusurile, de jos in sus. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Siropul: punem apa, zaharul si esenta de rom la fiert, la foc mic, pana se topeste zaharul.

Crema: frecam untul cu zaharul spuma, adaugam restul ingredientelor si amestecam pana cand obtinem o crema omogena si fina.

Dupa ce se raceste blatul il taiem in doua, il insiropam, punem crema si il lasam la rece o ora. Taiem prajitura cubulete si punem glazura de ciocolata pe fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina