Amandina

de adry88 in Prajituri, 10 Ian 2012 | 5970 vizualizari

 

m-am inpirat de la miha, doar ca am modificat crema

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri  zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • CREMA
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic cappucino
  • SIROP
  • 50 g zahar
  • 150 g apa
  • 1 plic cappucino
  • GLAZURA
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cca 30 minute,se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in 2.

CREMA-untul se freaca cu zaharul, se adauga cacaoa, plicul de cappucino, esenta treptat, apoi se da la rece.

SIROPUL-caramelizam zaharul, adaugam apa si plicul de cappucino. Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul,se lasa la racit.

ASAMBLAREA-se aseaza prima foaie se insiropeaza, crema-foaie-insiropeaza si se da la rece cca 3 ore.

Se topeste ciocolata cu frisca ,se lasa putin la racit si se toarna peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina