Aluat pentru blat de pizza

de Ina in Pizza, 28 Sep 2013 | 26876 vizualizari

 

Versiunea pentru masina de paine ( pentru puturosi :)) )

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa
  • 2,5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 2,5 lingurita sare
  • 800 g faina
  • 7 gr drojdie uscata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru blat de pizza:

Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine".

In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle.

Este indicat ca la pizza sa se intepe aluatul din loc in loc, pentru a nu creste foarte mult si a se forma  gauri.

TIPS-URI

1

Daca veti programa masina de paine pentru pornire intarziata, este obligatorie respectarea ordinii ingredientelor, astfel incat drojdia sa nu ia contact cu partea lichida. In caz contrar, aceasta isi va pierde din eficacitate.

2

Din cantitatea prezentata vor iesi 3 tavi de pizza cu diametrul de 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru blat de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza reteta pentru blat perfect