Aluat fraged

de ralu_ca in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 9939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 linguri smantana (cat cuprinde faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged:

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a 2a zi.

 

TIPS-URI

1

special pentru prajitura cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.11.2015, 19:52

Foarte fain aluatul asta!

Raluca57 1

16.11.2015, 13:19

Chiar fraged! Se topește în gură. Am făcut plăcintă cu dovleac, rulouri. M-am cam chinuit sa-l întind, dar m-am temut să infainez prea mult blatul și sucitorul. Așa trebuia să iasa, lipicios? Bun, f f bun.

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]