Alivenci

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 9846 vizualizari

 

Alivencile sunt preparate traditionale din Moldova si pot fi dulci sau sarate.
Se mai intalnesc si sub denumirea de placinta ciobanului.
Este prima data cand le prepar si a doua oara cand mananc, dar cu siguranta le voi repeta.

 

INGREDIENTE

  • 400 g brânză oi
  • 100 g mălai
  • 300 ml lapte dulce
  • 12 oua de prepelita
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • un praf sare
  • smantana pentru servit
  • 10 g unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci:

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor.

Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare.

Spargem ouale peste ea si amestecam bine totul.

Adaugam si malaiul usor fierbinte, omogenizam si apoi adaugam treptat, faina.

Asezonam cu sare daca mai este cazul, tapetam o tava cu unt si intindem compozitia de placinta in ea.

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana se rumeneste putin la suprafata.

Portionam placinta calda si o servim cu smantana din abundenta.

Este prima data cand prepar aceasta placinta si pot sa va spun ca m-a cucerit.

De servit, am servit candva demult, de la o doamna moldoveanca, o matusa care acum nu mai este printre noi. De fapt de la ea am auzit de multe din mancarurile traditionale moldovenesti.

TIPS-URI

1

Se portioneaza calda si se serveste cu multa smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pinguinul din farfurie