Alcazare/Alcazale

de diaconta in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 9320 vizualizari

 

Nişte prăjiturele delicioase,pe care le-am văzut pe blogul Simonei Callas http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2015/03/alcazare.html şi care mi-au plăcut foarte mult.
Eu chiar nu-mi aduc aminte de aceste prăjituri din copilăria mea, dar pot să spun că sunt delicioase şi uşor de preparat.
Respectând îndrumările Simonei,chiar şi bezeaua mi-a ieşit foarte bine,doar că ar fi trebuit să le fac mai mici,mie mi-au ieşit doar 24 de bucăţi = 12 perechi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezele:

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Un praf de sare
  • esenta de rom

Ingrediente crema:

  • 2galbenusuri de ou
  • 100 g zahar tos
  • 15 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Esenta rom
  • Mai avem nevoie de 100 g nuca macinata pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare/Alcazale:

Mod de preparare bezea:

Albusurile le-am batut foarte bine cu un praf de sare.

Când a capatat o consistenta foarte buna am adaugat pe rând câte doua linguri de zahar batând pâna la dizolvarea acestora.

La final am adaugat nuca amestecând cu o paleta usor.

Am pus si esenta de rom.

Am pus hârtie de copt într-o tava si cu ajutorul unui posh am pus gramajoare,3cm diametru ar fi fost suficient.ale mele au fost mai mari.

Cu degetul umezit cu apa rece am apasat putin vârfurile.

Am pus tava în cuptorul încalzit la 120 de grade cu ventilatia pornita,pentru 40-45 de minute.

Daca nu aveti cuptor  electric lasati cuptorul la temperatura foarte mica cu usa întredeschisa.

Bezelele trebuie  sa se usuce  doar nu sa se rumeneasca,mai ales ca ele se vor umple cu „talpa” în exterior.

 

Intre timp am preparat crema.

Galbenusurile,zaharul.cacaoa,laptele le-am pus pe baie de aburi  si le-am lasat pâna ce amestecul s-a îngrosat,amestecând din când în când.

Am luat vasul de pe foc,am adaugat esenta de rom,untul dupa ce s-a racorit putin,apoi am lasat crema la rece.

Am  lipit câte doua pezele,asa cum am spus,astfel încât „talpa” sa ramana la exterior.

Am pus crema ca sa  ramana si în exterior,apoi  am presarat pe margine nuca macinata.

Se pastreaza la rece.

  

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare/Alcazale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]