Albinita

de yammy in Prajituri, 1 Dec 2009 | 9662 vizualizari

 

O prajitura care se topeste in gura

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingurita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1/2 l lapte
  •  100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Intr-un castron  se pune mierea , zaharul, untul/ margarina, oul intreg, laptele si bicarbonatul.  Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)
Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi , apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita) aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia.


Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pana se ingroasa.Cand se raceste se adaoga untul , zaharul vaniliat si zeama de lamaie dupa gust.

Asamblare:
o foaie
un strat de crema
o foaie
gem
o foaie
crema
o foaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

03.12.2009, 22:16

nu am mancat niciodata, dar foile par a fi pufoase si as manca si eu!

yammy 1

04.12.2009, 19:33

Teo- Asa e cum zici nu e nici dulce, sau cu multa crema - e perfecta (zic eu)
Liana- sa o incerci, nu o sa-ti para rau, mai ales daca o lasi peste noapte...dimineata asa moale si pufoasa e...si poti sa-i pui deasupra o glazura sau ceva

Michelle 1

04.12.2009, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Albinita cu crema de castane