Nu are rost sa va mai spun ca e un deliciu....pt crema m-am inspirat nitel de la Miha (ca reteta mamei avea prea mult unt),cu mici modificari...super buna..merci frumos:)
Prima data pregatim crema:
frecam ouale cu zaharul apoi adaugam faina,amestecand in continuare,apoi punem treptat laptele fierbinte(pus in precedenta pe foc cu vanilia) si amestecam.
Dupa ce am pus tot laptele punem pe foc mic,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam pana se ingroasa(consistenta unei budinci).Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Cand crema e rece adaugam treptat untul moale,amestecand energic de fiecare data,apoi punem coaja de lamaie si zeama.
Amestecam si lasam deoparte.
Cat timp crema se raceste pregatim foile:
facem un aluat din ingredientele de mai sus(trebuie sa iasa consistent si nelipicios),apoi il impartim in 4(sau 5) si intindem cate o foaie pe dosul unei tavi tapetate cu hartie.Dam la cuptorul incins 8-10 minute apoi scoatem si lasam sa se raceasca;procedam la fel cu fiecare foaie in parte,avand grija sa nu le rupem deoarece sunt foarte delicate.
Cand avem totul gata luam tava unde am copt foile,o tapetam in interior cu folie de plastic si montam prajitura.
Punem o foaie,apoi un strat de crema si tot asa pana se termina ingredientele.
Eu am terminat cu un strat de crema si deasupra am presarat marginile foilor zdrobite.
Dam la frigider pana se inmoaie foile bine bine.(lasam 1-2 zile)
Cand servim putem presara zahar pudra..