A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de pui cu zucchini, orez si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun...Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu crema de sprot...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Gogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se...Citeste continuarea

Salata de paste cu telemea, rosii...

Postat de: RODIMUR in Salate

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos gorgonzola si...

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Cum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde...Citeste continuarea

Tort Vargabeles

Postat de: mirela0911 in Paste

Mai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume la wok

Postat de: Ina in Mancaruri de legume

Punem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și...Citeste continuarea

File de dorada in sos de portocale...

Postat de: mirela0911 in Peste

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...Citeste continuarea

Lichior de gutui sau gutuiata

Postat de: AdrianUdrea in Bauturi

Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele  de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...Citeste continuarea

Jambon de porc cu cartofi si gutui

Postat de: VI in Porc

Marinam carnea si o lasam de seara pana dimineata. Incingem o tigaie cu putin ulei, prajim carnea pe ambele parti,cate 2-3minute. O punem apoi intr-o tava incapatoare la cuptor cu o cana de...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de Ciorba...

Postat de: katty in Ciorbe

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza: Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de...Citeste continuarea

Guacamole

Postat de: katty in Salate

Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine....Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: VI in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput facem o mamaliga destul de consistenta din cantitatea de malai,apa,sare,si unt. Lasam mamaliga sa se racoreasca putin,dupa care asezam intr-o forma straturile. Unul de...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, cu ardei copti

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se călește ușor, cât să se înmoaie numai,...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...Citeste continuarea

Desert tarta cu pere si crema...

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu varfurile degetelor amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam galbenusul...Citeste continuarea

Desert ciocolata Duo

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine...Citeste continuarea

Kaizer din piept de porc, facut in...

Postat de: vasimur in Mezel de casa

Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată...Citeste continuarea

Mancarica rece cu limba si masline

Postat de: UrsanMihaela in Vita

     Spalam limba de vita in cateva ape.    Punem o oala la fiert cu apa rece,   sare si doua linguri de otet .    Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata cu crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare.  Se amesteca faina alba,...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente ....Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si sos Cheddar

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si...Citeste continuarea

File de cod alb cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Peste

Fileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele  . Daca...Citeste continuarea

Desert briose cu migdale, ciocolata...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Pentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte....Citeste continuarea

Ciorba de gulioare umplute cu piept...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....Citeste continuarea

Salata de fasole galbena pastai cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea

Desert tort Unicorn 2

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de ciocolata:        Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...Citeste continuarea

Crap cu mazare morcovi baby

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Bucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara...Citeste continuarea

Desert tort cuburi de gheata

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de ciocolata:      Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai...Citeste continuarea

Desert briose umplute cu dulceata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful...Citeste continuarea

Desert briose cu albusuri si ciocolata

Postat de: momo121 in Dulciuri

 Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legume

Am curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe, cu fidea

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă  apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore,...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde  se taie cubulete...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte. Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza si sunca

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot.  Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....Citeste continuarea

Desert prajitura Improvizata lui...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, ceapa...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea

Desert invartita moldoveneasca de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu radacina de...

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti sfecla in apa cu sare  sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Puneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele  uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le.  Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea

Desert clatite cu branza si bezea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Eu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...Citeste continuarea

Aperitiv batoane de cartofi cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată.  Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat....Citeste continuarea

Paine cu leurda si untura

Postat de: antici_gabytza in Piine

Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa...Citeste continuarea

Scrob cu hribi, urzici si leurda

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legume

Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o...Citeste continuarea

Compot de cirese mari

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...Citeste continuarea

Dulceata de cirese mari si cirese...

Postat de: antici_gabytza in Dulceata / Gem

Incepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si nuci

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6...Citeste continuarea

Sarmale cu ghebe si carne

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Eu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]