Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciorba de pui cu zucchini, orez si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu crema de sprot...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriGogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se...Citeste continuarea
Salata de paste cu telemea, rosii...
Postat de: RODIMUR in SalatePastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos gorgonzola si...
Postat de: rocsi_1612 in PuiCum se prepara Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele. Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde...Citeste continuarea
Tort Vargabeles
Postat de: mirela0911 in PasteMai intai se pun taiteii la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa. Se transfera...Citeste continuarea
Piept de pui cu legume la wok
Postat de: Ina in Mancaruri de legumePunem la fiert orezul. Eu am folosit orez prefiert pe care l-am lăsat mai puțin pe foc ( să rămână ferm, să nu înflorească ). L-am scurs de apă și l-am spălat apoi și...Citeste continuarea
File de dorada in sos de portocale...
Postat de: mirela0911 in PesteSe spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga de apa, eventual se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, rasnite proaspat. Se curata cartofii, se spala,...Citeste continuarea
Lichior de gutui sau gutuiata
Postat de: AdrianUdrea in BauturiAlegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le...Citeste continuarea
Jambon de porc cu cartofi si gutui
Postat de: VI in PorcMarinam carnea si o lasam de seara pana dimineata. Incingem o tigaie cu putin ulei, prajim carnea pe ambele parti,cate 2-3minute. O punem apoi intr-o tava incapatoare la cuptor cu o cana de...Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de Ciorba...
Postat de: katty in CiorbeCum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza: Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de...Citeste continuarea
Guacamole
Postat de: katty in SalateTaiem avocado in jumatati, scoatem samburii si cu ajutorul unei linguri scoatem tot miezul. Punem miezul intr-un castron, stoarcem lamaia peste avocado si cu ajutorul unei furculite zdrobim bine....Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: VI in Aperitive / GarnituriPentru inceput facem o mamaliga destul de consistenta din cantitatea de malai,apa,sare,si unt. Lasam mamaliga sa se racoreasca putin,dupa care asezam intr-o forma straturile. Unul de...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi, cu ardei copti
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postArdeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se călește ușor, cât să se înmoaie numai,...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu piept de pui...
Postat de: katty in Slow CookerTaiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si crema...
Postat de: Criss in PrajituriPentru aluatul fraged, punem intr-un bol faina, sarea, zaharul pudra si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu varfurile degetelor amestecam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam galbenusul...Citeste continuarea
Desert ciocolata Duo
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine...Citeste continuarea
Kaizer din piept de porc, facut in...
Postat de: vasimur in Mezel de casaAm avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată...Citeste continuarea
Mancarica rece cu limba si masline
Postat de: UrsanMihaela in VitaSpalam limba de vita in cateva ape. Punem o oala la fiert cu apa rece, sare si doua linguri de otet . Cand apa incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu crema...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. Se amesteca faina alba,...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu carnati unguresti
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente ....Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si sos Cheddar
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si...Citeste continuarea
File de cod alb cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PesteFileurile de peste se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se condimenteaza si se asaza intr-o tava. Zucchini se curata de coaja din loc in loc si se taie rondele . Daca...Citeste continuarea
Desert briose cu migdale, ciocolata...
Postat de: ancutsa in DulciuriPentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte....Citeste continuarea
Ciorba de gulioare umplute cu piept...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert ....Citeste continuarea
Salata de fasole galbena pastai cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati...Citeste continuarea
Desert tort Unicorn 2
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este...Citeste continuarea
Crap cu mazare morcovi baby
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasBucatile de crap se spala si se condimenteaza cu sare piper , usturoi granulat si ierburi italiene . Ungeti pestele cu pulpa de rosie coapta si ulei de masline . Deasupra se presara...Citeste continuarea
Desert tort cuburi de gheata
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai...Citeste continuarea
Desert briose umplute cu dulceata
Postat de: momo121 in DulciuriMixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, mixam, apoi laptele si esenta de vanilie, amestecam usor, apoi punem ingredientele uscate: faina cu praful...Citeste continuarea
Desert briose cu albusuri si ciocolata
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol punem ingredientele uscate: faina, amidonul, zaharul, praful de copt, ciocolata neagra (aici daca aveti pepite de ciocolata sau o maruntiti cu un cutit), iar peste aceste...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de legumeAm curatat cartofii de coaja i-am spalat , apoi i-am taiat in pai mai grosi, i-am uscat pe un servet, apoi am adaugat piper alb cu usturoi, sare si boia, am amestecat bine sa se prinda...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, cu fidea
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu multă apă rece, cu o seară înainte de preparare. Fasolea se poate înmuia mai repede, după spălare, timp de 3 ore,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde cu carne...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: cristeena20 in DulciuriE bine sa pregatim aluatul de furseuri cu cateva ore inainte de a le coace. Eu am facut cu o seara inainte. Am mixat bine untul, adaugand zaharul, coaja rasa de la lamaie si esenta de lamaie....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si sunca
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi din...
Postat de: mirela0911 in PrajituriFoile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....Citeste continuarea
Desert prajitura Improvizata lui...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt, ceapa...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special...Citeste continuarea
Desert invartita moldoveneasca de...
Postat de: RODIMUR in DulciuriPentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...Citeste continuarea
Salata de sfecla cu radacina de...
Postat de: ctlina in SalateFierbeti sfecla in apa cu sare sau coaceti-o la cuptor intr-o folie de aluminiu. Sfecla fiarta si racita bine se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se curata si se rade si telina pe...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSeparati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli,...Citeste continuarea
Desert clatite cu branza si bezea
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriEu clatitele le-am pregatit cu o zi inainte, dar le puteti pregati si in aceeasi zi, de voi depinde. Umplutura de branza: Mixati branza cu ouale si indulcitorul. Adaugati esentele, coaja rasa de...Citeste continuarea
Aperitiv batoane de cartofi cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat....Citeste continuarea
Paine cu leurda si untura
Postat de: antici_gabytza in PiinePrima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte. Cernem faina intr-un bol. Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa...Citeste continuarea
Scrob cu hribi, urzici si leurda
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri de legumeSpalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o...Citeste continuarea
Compot de cirese mari
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotSpalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...Citeste continuarea
Dulceata de cirese mari si cirese...
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemIncepem cu ciresele mari.Le spalam bine dupa care le curatam de codite si le scoatem samburi si le dam deoparte. Procedam cu ciresele mici la fel cu ciresele mari si le rastunem peste ele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si nuci
Postat de: Bunica in PrajituriIntr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras. Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos. Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6...Citeste continuarea
Sarmale cu ghebe si carne
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneEu am avut ghebe proaspete culese din padure, deci prima oara le curatam, le spalam si le punem la fiert. Dupa ce s-au fiert, le punem in strecuratoare. Dupa ce au lasat toata apa, le dam la...Citeste continuarea