Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tagliatelle cu chorizo
Postat de: mihaelar63 in PastePastele se fierb in apa cu sare , respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru rapiditate se incalzeste apa in fierbator .Economisiti asa timp . Ceapa verde...Citeste continuarea
Desert prajitura Trio Cioco
Postat de: ancutsa in PrajituriBlatul cu cafea: Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt,...Citeste continuarea
Desert tort buturuga de Craciun
Postat de: RuxyRux in TorturiSe separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar...Citeste continuarea
Pizza cu de toate
Postat de: Bunica in PizzaLasa aluatul la decongelat. Taie in bucati mici sunculita,salamul,cabanosul. Desfa borcanul de ciuperci si lasa ciupercile la scurs. Rade cascavalul si parmezanul. Intr-un castron pune...Citeste continuarea
Desert semilune cu crema de nuci si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Untul cu zaharul se mixeaza bine pana devine spumos. Faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Carpati cu foi de...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti blaturile . Cand sunt coapte se intorc pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care au copt si se lasa sa se raceasca. Taiati-le apoi in 3-4 parti egale...Citeste continuarea
Midii/Scoici umplute cu pesto de...
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc ...Citeste continuarea
Foie gras de casa
Postat de: ctlina in FicatSeparati loburile si puneti ficatul intr-o farfurie intinsa. Se curata bine ficatul de vene si pielite. Intr-un castronel amestecati romul si condimentele. Se apasa usor lobii ficatului sa devina...Citeste continuarea
Desert buturuga cu ciocolata si...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 180°C. Blat -génoise: Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca. Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: mirela0911 in PorcSe curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....Citeste continuarea
Sarmale cu pasat si carne tocata de...
Postat de: ravanna in Mancaruri cu carneModul de preparare este relativ simplu daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica. Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din cartofi si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...Citeste continuarea
Rulada aromata de porc
Postat de: katty in PorcSpalam carnea si o tamponam bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf subtire taiem carnea astfel sa o facem subtire. Punem bucata de carne pe un tocator si o batem cu un ciocan de...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor in sos de...
Postat de: katty in PorcSpalam carnea si o taiem in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Intr-o tava turnam uleiul, punem ceapa, apoi bucatile de carne. Dam tava la cuptorul preincalzit pana...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu legume si...
Postat de: ancutsa in PorcTai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi...Citeste continuarea
Paine neagra, cu seminte de floarea...
Postat de: ancutsa in PiinePui drojdia uscată în vasul cu apa caldă, adaugi zahărul și amesteci. Lași 5 minute, să se activeze drojdia (o să facă o spumă ușoară). În bolul de la mixer...Citeste continuarea
Desert turta dulce cu glazura de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de...Citeste continuarea
Desert prajitura Tort de cocos
Postat de: andaoana in PrajituriPentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu sos de mustar
Postat de: eumimi in PesteMai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la...Citeste continuarea
Desert tort Jelly
Postat de: RODIMUR in TorturiMai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum....Citeste continuarea
Varza cu carne de rata la slow...
Postat de: Bunica in RataCarnea se parleste si se spala. Varza se desface in foi si se lasa in apa rece pentru 15-20 minute. Rosiile se spala si taie in sferturi. Mararul spalat si tocat marunt. Scurgem apa in...Citeste continuarea
Salata de sprot afumat
Postat de: Bunica in SalatePune pestele intr-un castron si cu ajutorul unei furculite marunteste-l. Adauga peste pestele din castron castravetele taiat marunt,zeama de lamaie,iaurtul,ierburile aramate si...Citeste continuarea
Desert Dobos cu foi
Postat de: Adrianele in PrajituriSe amestecă ingredientele pentru foi și se împarte în 7. Se întind 7 foi și se coc alternativ pe hârtie de copt în tavă. Se coc 10 min la 100 grade celsius....Citeste continuarea
Desert tort cu piersici si mascarpone
Postat de: VI in TorturiIncepem cu pregatirea blatului: batem albusurile cu putina sare,si le lasam deoparte. Cu ajutorul mixerului batem galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele, uleiul,si faina amestecata cu cacaua si...Citeste continuarea
Sarmale cu carne tocata de porc in...
Postat de: autodiag in PorcVarza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...Citeste continuarea
Desert negresa cu cafea si migdale
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregateste cafeaua. Intr-o cratita se pune untul, zaharul, cacaoa si cafeaua. Se transfera cratita pe foc mic, se lasa la topit amestecand continuu pana se omogenizeaza compozitia. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara. Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa...Citeste continuarea
Sunca fiarta in zeama de varza, cu...
Postat de: Bucataras in Mezel de casaPune bucatile de sunca in tr-o tava si acopera-le cu sare grunjoasa . Poti folosi pentru aceasta reteta bucati de piept de porc, fleica, dar si slaninuta. Lasa sunca la sare pt 3...Citeste continuarea
Papară cu slănină
Postat de: Adrianele in Mancaruri cu carneSe bat ouăle cu sarea. Între timp se prăjește slănina în ulei, se pun jumările și se toarnă ouăle bătute. Se prăjesc până se coagulează și se servește papara cu...Citeste continuarea
Salata de vinete cu mustar si...
Postat de: mihaelar63 in SalateVinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu quinoa rosie
Postat de: katty in CiorbeCuratam prazul si il taiem rondele subtiri. Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor. Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: katty in Mancaruri de postScurgem bine conserva. Mixam boabele impreuna cu sare si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam cate putin ulei si frecam continuu ca la maioneza. Tocam ceapa fin si o adaugam in fasole....Citeste continuarea
Supa de somon si stiuca
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spala si se taie cuburi mai mici. Ceapa si usturoiul trebuie tocate mai marunt. Bucatile de peste se spala si se taie cuburi. Sotati in ulei de...Citeste continuarea
Stiuca crocanta cu busuioc
Postat de: mihaelar63 in PesteFeliile de stiuca se sareaza si se condimenteaza cu busuioc si piper cu lamaie . Stiuca fiind un peste rapitor , are o carne mai ferma si mai uscata . Din acest motiv a trebuit...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu unt
Postat de: oanapl in DulciuriSe mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează...Citeste continuarea
Salata cu icre de caras
Postat de: mihaelar63 in SalateIcrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...Citeste continuarea
Desert cozonac cu afine
Postat de: oanapl in PrajituriSe încălzește laptele și se dizolvă zahărul în el. Se adaugă drojdia și se amestecă. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se odinească vreo 10 minute,...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou...Citeste continuarea
Platou de aperitive festive (de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se pun la fiert, la foc mediu, în apă cu sare. Când sunt gata, se răcesc și se decojesc. Se spală roșiile cherry și ardeiul capia, iar feliile de pâine (cine...Citeste continuarea
Paine cu faina integrala si fulgi...
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba . Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta...Citeste continuarea
Pastravi cu lamaie, unt si capere
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii se crapa pe burta si se curata de intestine . Se spala cu apa rece si se clatesc cu otet, api din nou cu apa rece . In mod natura ei sunt mai lipiciosi , cu ajutorul...Citeste continuarea
Desert tort Duo cu crema de lapte...
Postat de: eumimi in TorturiPregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe...Citeste continuarea
Ciorba cu zeama de varza acra cu...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeVarza se taie marunt si se pune la fiert in moare. Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...Citeste continuarea
Piept de berbecut cu vin rosu si...
Postat de: mihaelar63 in OaiePieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . ...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat din...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Separat, topim ciocolata...Citeste continuarea
Desert chec ciocolatos
Postat de: eumimi in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi fragede cu...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...Citeste continuarea
Pastrav in crusta de malai
Postat de: mirela0911 in PastravSe curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul. Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru...Citeste continuarea
Aperitiv tartine Papion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le...Citeste continuarea