A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Reteta delicioasa de cartofi la...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste...Citeste continuarea

Paine, chifle, pizza

Postat de: mihaelar63 in Pizza

Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul . Deasupra am continuat cu faina si sarea ....Citeste continuarea

Merlucius cu ou si malai, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei . Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma . Cu ajutorul unei foarfeci...Citeste continuarea

Salata a la Olivier, fara maioneza

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .  Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc...Citeste continuarea

Ciorba de gulii cu smantana si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Osul cu afumatura de casa se spala si se pune la fiert din timp impreuna cu foaia de dafin si tija de marar . Sare se pune doar la sfarsitul prepararii . Afumatura ar putea elibera...Citeste continuarea

Desert tort 2 martie - La multi...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins...Citeste continuarea

Desert prajitura 1 martie-...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Faina amestecata cu amidonul le-am adaugat in bezea amestecand cu miscari lente...Citeste continuarea

Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu...Citeste continuarea

Taco mexican

Postat de: Bucataras in Porc

 Cum am preparat reteta de Taco mexican. Am taiat marunt kaiserul, usturoiul, ceapa verde si ardeiul rosu capia. Le-am pus la calit in ulei de masline si am asezonat cu sare si piper,...Citeste continuarea

Desert fursecuri de Martisor

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza pana incep sa devina spuma apoi se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana devine o spuma densa, tare. In acest moment se adauga si colorantul gel....Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt, menta si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu afumatura si...

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa.  Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...Citeste continuarea

Pui pe sticla, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Pui

Se curata puiul, se spala bine si se sterge cu prosoape absorbante. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele si rozmarinul. Se unge cu acest amestec puiul pe toate partile, inclusiv in...Citeste continuarea

Desert chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până...Citeste continuarea

Desert prajitura cu nuci si crema...

Postat de: oanapl in Prajituri

Încingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile într-o tavă și le dai la cuptor până ce nucile capătă un miros plăcut și se prpjesc ușor. Le lași să se răcească, după...Citeste continuarea

Desert choux Duo: roz cu crema de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Choux: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul...Citeste continuarea

Supa de pasare cu taitei

Postat de: Bunica in Supe

Pulpele de gaina se portioneaza, spala si se pun la fiert intr-o oala de 4 litri. Dupa ce au dat 2-3 clocote se arunca apa, se spala carnea si se pun la fiert. Apa sa acopere carnea cam cu...Citeste continuarea

Desert tortul veseliei

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat albastru : Am folosit o forma de silicon unsa cu putin ulei. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Bucataras in Mancaruri de post

Cum am preparat reteta de ghiveci de legume, pas cu pas, iesind un pranz delicios alaturi de o mamaliguta calda. Am taiat ceapa verde marunt si am pus o la calit in tigaia incinsa. Apoi am...Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de: katty in Prajituri

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...Citeste continuarea

Orez cu urzici la cuptor

Postat de: katty in Mancaruri de post

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de...

Postat de: katty in Ciorbe

Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert  intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete.  Curatam  si spalam legumele....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de: Criss in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Adaugam pe rand ouale, esenta de rom si  faina. Omogenizam, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam stafidele, amestecand cu o...Citeste continuarea

Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei...

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Mod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu cremwursti

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...Citeste continuarea

Sandwich cald American

Postat de: panacris in Sandvisuri

Feliile de pâine se așază într-o tavă tapetataă cu hârtie de pergament, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc în cuptor ptr cca. 5 minute la foc iute....Citeste continuarea

Desert chec cu cirese confiate si...

Postat de: panacris in Prajituri

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....Citeste continuarea

Supa crema din brocoli, conopida si...

Postat de: panacris in Supe

Eiii și de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată, cap coadă, cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super...Citeste continuarea

Desert pachetele din paine cu mar

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a curata merele de coaja, indepartam cotorul si taiem cuburi mici. Intr-o tigaie antiaderenta punem merele la foc potrivit cu putin zahar ( doar daca merele sunt prea acre ) si...Citeste continuarea

Mancare de porc cu bere si legume

Postat de: oanapl in Porc

Tai carnea în felii groase de 1 cm și apoi în baghete sau fâșii lungi de 4-5 cm și late de 1 cm. Pe acestea le condimentezi moderat cu piper negru măcinat, usturoi granulat....Citeste continuarea

Desert tort 16 ani

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si aluat...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece.  Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...Citeste continuarea

Paste cu feta si rosii cherry,...

Postat de: mirela0911 in Penne

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...Citeste continuarea

Supa crema cu mix de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...Citeste continuarea

Pulpa de ied umpluta cu legume la...

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si...Citeste continuarea

Aperitiv flori sarate sanatoase

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu faina de cocos...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la...Citeste continuarea

Tochitura dunareana

Postat de: katty in Porc

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....Citeste continuarea

Pasta din fasole rosie si porumb

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea

Conglioni umplute cu tocanita de porc

Postat de: panacris in Paste

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea

Desert tort Violet

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de vanilie:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea

Orecchiette cu piept de pui

Postat de: RODIMUR in Paste

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea

Desert tort Carmen

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am...Citeste continuarea

Desert mini cozonaci cu crema de alune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in aluat

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste...Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]