Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv cachir - parizer algerian
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu migdale si jeleu...
Postat de: ctlina in DulciuriMixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ...Citeste continuarea
Chiftele de pastarnac cu spanac si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se...Citeste continuarea
Dorada la cuptor cu orez basmati
Postat de: cristina1985 in PestePentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se introduce in burta amestecul de ulei cu...Citeste continuarea
Sirop din petale de trandafiri
Postat de: panacris in Sirop / CompotTrandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea
Bame cu carne de porc
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCeapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea
Gem de capsuni la masina de paine
Postat de: panacris in Dulceata / GemCăpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de ciuperci...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumePreparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se...Citeste continuarea
Dulceata din flori de soc cu sofran...
Postat de: panacris in Dulceata / GemFlorile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea
Desert mini placinte cu branza si...
Postat de: eumimi in PrajituriTaiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului...Citeste continuarea
Sirop de trandafiri
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotCum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....Citeste continuarea
Desert prajitura Denes
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu mure si jeleu...
Postat de: oanapl in PrajituriBlat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea
Mac and cheese (macaroane cu branza)
Postat de: cristeena20 in PasteIntr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu stir rosu si...
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...Citeste continuarea
Tocanita de vaca
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...Citeste continuarea
Desert chec din albusuri cu capsuni...
Postat de: panacris in PrajituriAlbușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu pui si ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea
Pui florentin cu spanac, smantana,...
Postat de: oanapl in PuiAlegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc...Citeste continuarea
Desert negresa cu urda si zmeura
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata
Postat de: eumimi in PenneMai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si carnea si...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiÎntr-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul...Citeste continuarea
Coaste de miel la cuptor cu varza...
Postat de: Constelatialeu in OaieAm spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...Citeste continuarea
Creveti cu spaghetti
Postat de: oanapl in Fructe de mareUsturoiul curățat îl feliezi. Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat
Postat de: eumimi in TorturiMai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand,...Citeste continuarea
Placinta aperitiv cu carne de pui
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carneSe amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam...Citeste continuarea
Paine aperitiv invartita
Postat de: RODIMUR in PiineFăina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...Citeste continuarea
Desert tarta cu zmeura si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriSe pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul...Citeste continuarea
Couscous in stil turcesc a la Jamie...
Postat de: Ksenya in Jamie OliverIntr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam. Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul. Acoperim cu un capac si...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul il spalam si il curatam...Citeste continuarea
Supa de rosii cu smantana si turnatei
Postat de: RODIMUR in SupePătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Salata din ficat de vitel cu mazare
Postat de: Ksenya in SalateFicatul fiert si racit il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine. Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumePuneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea
Desert racoritor cu capsuni si mango
Postat de: panacris in DulciuriPentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu ganache de...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se...Citeste continuarea
Pizza rulata
Postat de: panacris in PizzaÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Snitele de pui la cuptor cu piure
Postat de: cristina1985 in PuiSnitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc...Citeste continuarea
Desert cu pandispan, crema cu iaurt...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....Citeste continuarea
Desert cozonac cu 8 oua
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o...Citeste continuarea
Musaca duo
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras, am razuit si cateii de usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Sirop din flori de soc la rece
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea
Desert cheesecake la rece cu visine...
Postat de: katty in TorturiSfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu pentru copii
Postat de: eumimi in TorturiPunem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou. Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu crenvursti
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la foc...Citeste continuarea
Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Postat de: katty in SalauCuratam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mousse de...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea