A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv cachir - parizer algerian

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale si jeleu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ...Citeste continuarea

Chiftele de pastarnac cu spanac si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu orez basmati

Postat de: cristina1985 in Peste

Pentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se  introduce in burta  amestecul de ulei cu...Citeste continuarea

Sirop din petale de trandafiri

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea

Gem de capsuni la masina de paine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun  întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc cu sofran...

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea

Desert mini placinte cu branza si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....Citeste continuarea

Desert prajitura Denes

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si jeleu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de: cristeena20 in Paste

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu stir rosu si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu capsuni...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea

Pui florentin cu spanac, smantana,...

Postat de: oanapl in Pui

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc...Citeste continuarea

Desert negresa cu urda si zmeura

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o...Citeste continuarea

Penne cu carne tocata

Postat de: eumimi in Penne

Mai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si carnea si...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Postat de: oanapl in Mancare copii

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor cu varza...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...Citeste continuarea

Creveti cu spaghetti

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat îl feliezi.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand,...Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu carne de pui

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam...Citeste continuarea

Paine aperitiv invartita

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...Citeste continuarea

Desert tarta cu zmeura si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul...Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie...

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul  il spalam si il curatam...Citeste continuarea

Supa de rosii cu smantana si turnatei

Postat de: RODIMUR in Supe

Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Salata din ficat de vitel cu mazare

Postat de: Ksenya in Salate

  Ficatul fiert si racit   il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine.  Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea

Desert racoritor cu capsuni si mango

Postat de: panacris in Dulciuri

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu ganache de...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...Citeste continuarea

Aperitiv pasta tartinabila din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se...Citeste continuarea

Pizza rulata

Postat de: panacris in Pizza

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Snitele de pui la cuptor cu piure

Postat de: cristina1985 in Pui

Snitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc...Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....Citeste continuarea

Desert cozonac cu 8 oua

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o...Citeste continuarea

Musaca duo

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras,  am razuit si cateii de  usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu...Citeste continuarea

Sirop din flori de soc la rece

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea

Desert cheesecake la rece cu visine...

Postat de: katty in Torturi

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de: eumimi in Torturi

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu crenvursti

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la  foc...Citeste continuarea

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Postat de: katty in Salau

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mousse de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

pe 24.02 la 10:32

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]