Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Oua posate cu legume si somon afumat
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeRosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea
Ghiveci cu carne de pui
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste...Citeste continuarea
Gofre sandvis
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider...Citeste continuarea
Sos barbecue
Postat de: sufletista in SosuriRosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul. Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade. Transferam rosiile...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: sufletista in Dulceata / GemIntr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....Citeste continuarea
Pilaf cu cartofi si carne de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o...Citeste continuarea
Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Postat de: AdrianUdrea in ConserveSe spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat umed si mure
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea
Desert tarta cu mascarpone si pere...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluat: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: mirela0911 in PorcSe prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...Citeste continuarea
Paste cu sos de branza cu mucegai
Postat de: oanapl in PenneÎntr-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe...Citeste continuarea
Supa crema de rosii
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa. Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si zmeura
Postat de: MotanLaOale in PrajituriZmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Varza murata cu afumatura la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcPreparare Varza murata cu afumatura la cuptor Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: MotanLaOale in SupeZarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...Citeste continuarea
Desert inghetata Orange-Campari
Postat de: katty in DulciuriAmestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata....Citeste continuarea
Cocktail Orange-Campari ideal...
Postat de: katty in CocktailCum se prepara Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara Punem gheata intr-un pahar inalt. Turnam Campari. Turnam sucul de portocale. Ornam cu o felie de portocala Servim imediat....Citeste continuarea
Ostropel de porc la Multicooker...
Postat de: katty in MulticookingTaiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...Citeste continuarea
Reteta simpla de Ciorba de pui a la...
Postat de: katty in CiorbeCum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat: Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il...Citeste continuarea
Desert inghetata de ciocolata cu rom
Postat de: katty in DulciuriIntr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...Citeste continuarea
Placinta de cartofi la tigaie
Postat de: katty in Mancaruri de legumeTocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...Citeste continuarea
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea
Piftie de porc la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerTaiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine...Citeste continuarea
Muschi de vita in foietaj
Postat de: dantes in VitaMuschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umplut la...
Postat de: mihaelar63 in MulticookingLegumele se curata si se spala. Taiati...Citeste continuarea
Somon la tigaie cu garnitura de...
Postat de: momo121 in SomonPentru inceput punem orezul la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte. Pentru sos , il pregatim in timp ce avem...Citeste continuarea
Spaghetti con le polpettine...
Postat de: MotanLaOale in SpagheteDin carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de chiftele si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de pui
Postat de: MotanLaOale in PuiArdeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu legume
Postat de: eumimi in VitaMai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...Citeste continuarea
Paste cu piept de pui, reteta...
Postat de: eumimi in SpagheteCum se prepara Paste cu piept de pui, reteta rapida si gustoasa pentru cina: Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins....Citeste continuarea
Sos napolitan la borcan
Postat de: sufletista in SosuriRosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii. Procedam la fel...Citeste continuarea
Piept de pui cu sos de gorgonzola
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...Citeste continuarea
Bors de vara, cu dovlecei
Postat de: RODIMUR in CiorbeLeguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Paste cu sunca si sos de rosii la...
Postat de: rocsi_1612 in FusilliIntr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...Citeste continuarea
Gem de mure
Postat de: sufletista in Dulceata / GemMurele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte. A 2 zi punem murele la foc mic sa...Citeste continuarea
Desert tort cu pere si crema de...
Postat de: sufletista in TorturiBlat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat...Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt si fructe
Postat de: sufletista in Love SmoothiesDescojim fructele si le taiem felii, banana o stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Murele si zmeura le spalam si le scurgem bine de apa(eu le asez pe 2-3 servetele de bucatarie) In...Citeste continuarea
Desert New York cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriRupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...Citeste continuarea
Gulas unguresc
Postat de: momo121 in VitaCarnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...Citeste continuarea
Pui cu sos ca la Buzau
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata ) Le prajim frumos pe ambele parti. Intre timp curatam...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu de toate
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeDovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...Citeste continuarea
Zama de pastai aita
Postat de: panacris in Supe/CiorbePăstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, cafea si...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de cacao: Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea
Desert inghetata de mango si vanilie
Postat de: katty in DulciuriDescojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il...Citeste continuarea
Reteta de ficatei de pui in sos de...
Postat de: katty in FicatCum se prepara Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si...Citeste continuarea
Ciorba de caprioara cu rosii
Postat de: katty in CiorbePortionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o depaseasca de 2-3 degete.Spumam bine si fierbem pana este moale. Strecuram zeama intr-un alt vas pe care il punem la...Citeste continuarea
Silvoita - magiun de prune
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemPrunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se...Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de...Citeste continuarea