A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Oua posate cu legume si somon afumat

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Rosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea

Ghiveci cu carne de pui

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste...Citeste continuarea

Gofre sandvis

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider...Citeste continuarea

Sos barbecue

Postat de: sufletista in Sosuri

Rosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul. Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade. Transferam rosiile...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....Citeste continuarea

Pilaf cu cartofi si carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o...Citeste continuarea

Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Postat de: AdrianUdrea in Conserve

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si pere...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluat:  Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste...Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: mirela0911 in Porc

Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...Citeste continuarea

Paste cu sos de branza cu mucegai

Postat de: oanapl in Penne

Într-o oală, pui apă cu sare la fiert și când dă în clocot apa, dai drumul pastelor. Le lași să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le iei de pe...Citeste continuarea

Supa crema de rosii

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata morcovul si telina, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert intr-un litru de apa.  Rosiile se spala si se pun intr-o tava. Ceapa rosie se curata si se taie felii. Se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si zmeura

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.  Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Varza murata cu afumatura la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

Preparare Varza murata cu afumatura la cuptor  Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scot cotoarele, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa...Citeste continuarea

Supa crema de legume

Postat de: MotanLaOale in Supe

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...Citeste continuarea

Desert inghetata Orange-Campari

Postat de: katty in Dulciuri

Amestecam intr-un vas sucul proaspat stors de portocala cu zaharul si Campari. Amestecam cu frisca. Pornim aparatul de inghetata. Turnam amestecul. Peste 20 de minute inghetata va fi gata....Citeste continuarea

Cocktail Orange-Campari ideal...

Postat de: katty in Cocktail

Cum se prepara Cocktail Orange-Campari ideal pentru vara Punem gheata intr-un pahar inalt. Turnam Campari. Turnam sucul de portocale. Ornam cu o felie de portocala Servim imediat....Citeste continuarea

Ostropel de porc la Multicooker...

Postat de: katty in Multicooking

Taiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...Citeste continuarea

Reteta simpla de Ciorba de pui a la...

Postat de: katty in Ciorbe

Cum se prepara Reteta simpla de Ciorba de pui a la grec, bucurie gustativa intr-o reteta simpla si usor de preparat: Spalam pieptul de pui si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il...Citeste continuarea

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...Citeste continuarea

Placinta de cartofi la tigaie

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert...Citeste continuarea

Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea

Piftie de porc la slow cooker...

Postat de: katty in Slow Cooker

Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi  spalam bine...Citeste continuarea

Muschi de vita in foietaj

Postat de: dantes in Vita

Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umplut la...

Postat de: mihaelar63 in Multicooking

                                        Legumele se curata si se spala. Taiati...Citeste continuarea

Somon la tigaie cu garnitura de...

Postat de: momo121 in Somon

  Pentru inceput punem  orezul  la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.   Pentru sos , il pregatim in timp ce avem...Citeste continuarea

Spaghetti con le polpettine...

Postat de: MotanLaOale in Spaghete

Din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper se face o pasta ca de chiftele si se tine la frigider cel putin o ora. Se fac chiftelute...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de: MotanLaOale in Pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...Citeste continuarea

Friptura de vitel cu legume

Postat de: eumimi in Vita

  Mai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...Citeste continuarea

Paste cu piept de pui, reteta...

Postat de: eumimi in Spaghete

Cum se prepara Paste cu piept de pui, reteta rapida si gustoasa pentru cina: Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei incins....Citeste continuarea

Sos napolitan la borcan

Postat de: sufletista in Sosuri

Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii. Procedam la fel...Citeste continuarea

Piept de pui cu sos de gorgonzola

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si...Citeste continuarea

Bors de vara, cu dovlecei

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Paste cu sunca si sos de rosii la...

Postat de: rocsi_1612 in Fusilli

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...Citeste continuarea

Gem de mure

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte. A 2 zi punem murele la foc mic sa...Citeste continuarea

Desert tort cu pere si crema de...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat...Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt si fructe

Postat de: sufletista in Love Smoothies

Descojim fructele si le taiem felii, banana o stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Murele si zmeura le spalam si le scurgem bine de apa(eu le asez pe 2-3 servetele de bucatarie) In...Citeste continuarea

Desert New York cheesecake

Postat de: oanapl in Prajituri

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de: momo121 in Vita

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...Citeste continuarea

Pui cu sos ca la Buzau

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata ) Le prajim frumos  pe ambele parti. Intre timp curatam...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu de toate

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...Citeste continuarea

Zama de pastai aita

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți. Ceapa se curăță și se pune la călit cu ulei și putină apă. După ce devine translucidă se adaugă ardeii tocați...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, cafea si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea

Desert inghetata de mango si vanilie

Postat de: katty in Dulciuri

Descojim fructul de mango si il taiem cubulete. Il punem intr-o craticioara impreuna cu apa si dam cateva clocote, dupa care il mixam bine. Daca vrem un piure fin putem sa il trecem prin sita. Il...Citeste continuarea

Reteta de ficatei de pui in sos de...

Postat de: katty in Ficat

Cum se prepara Reteta de ficatei de pui in sos de rosii cu mamaliguta Curatam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o depaseasca de 2-3 degete.Spumam bine si fierbem pana este moale. Strecuram zeama intr-un alt vas pe care il punem la...Citeste continuarea

Silvoita - magiun de prune

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Prunele se aleg si se spala. Se rup in jumatate si se sct samburii. Intr-o oala de inox cu fund dublu se pune otetul si se  intinde si pe peretii oalei. Se pun prunele in oala. Se...Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot. In acelasi ulei se...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]