A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piept de curcan la gratar servit cu...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de: katty in Prajituri

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...Citeste continuarea

Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si afine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine maruntaiele de la un pui. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca cu cateva degete. Pornim focul iute pana se aduna deasupra spuma.Reducem focul la mic...Citeste continuarea

Tocana de rosii cu carne de porc

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste...Citeste continuarea

Pizza la capac

Postat de: katty in Pizza

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...Citeste continuarea

Orecchiette colorate, cu unt, sunca...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume, la tigaie

Postat de: vasimur in Pui

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor...Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si cafea

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu...Citeste continuarea

Desert tort Cati si George

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de...Citeste continuarea

Ciorba de potroace ca la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Supe/Ciorbe

Sa incepem cu inceputul, treaba cu cocosii. Avand in vedere ca am fost nasa am avut ajutoare, sora cea mica sa ocupat de cocosi, toata treaba aia cu taiat, oparit, curatat , parlit si ciobanit, eu...Citeste continuarea

Desert nuci - fursecuri fragede cu...

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar...Citeste continuarea

Coaste de miel coapte la...

Postat de: katty in Multicooking

Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru...Citeste continuarea

Ketchup de casa

Postat de: katty in Conserve

Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in...Citeste continuarea

Mancare de naut cu vinete

Postat de: katty in Mancaruri de post

  Curatam si spalam legumele. Morcovul il taiem rondele subtiri, ceapa o tocam fin, ardeiul gras il taiem cubulete mici. Vanata o descojim si o taiem cuburi mai mari. Presaram putina sare...Citeste continuarea

Salata de naut cu ton

Postat de: Trifoicupatrufoi in Salate

Nautul se pune in apa, se fierbe si se lasa apoi la racit. Rosiile cherry le taiem in doua, ceapa rosie taiata rondele fin, frunzele de patrunjel le tocam marunt. Ardeii copti se curata de coaja...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: Trifoicupatrufoi in Prajituri

Pentru crema amestecam branza cu zaharul, apoi cu cate un galbenus de ou puse pe rand si la final se mixeaza cu mixerul frisca lichida incorporata cate un pic in crema de branza. Intr-o tava...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecei

Postat de: Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga laptele, uleiul si faina....Citeste continuarea

Desert placinta cu prune (mosocoarna)

Postat de: Trifoicupatrufoi in Prajituri

Pentru aluat punem intr-un castron laptele caldut, zaharul si drojdia cu 2 linguri de faina(este ca o maia pentru paine).Se lasa la dospit 10 minute. Faina se amesteca cu sarea, untul si oul,...Citeste continuarea

Desert tort aniversar cu oreo,...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de ciocolata:  Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam...Citeste continuarea

Smoothie cu pere si banane

Postat de: sufletista in Love Smoothies

In paharul de la blender adaugam banana rupta bucati, para spalata si curatata de seminte si cotor. Adaugam zeama de lamaie(1/2 lingurita)iaurt,laptele,scortisoara(un varf de cutit)si mixam...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza si cirese

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o...Citeste continuarea

Desert clatite cu banane

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam bananele si ouale, cu ajutorul blenderului de mana le pasam pana ce devin o pasta. Daca nu avem blender pasam bananele cu furculita dupa care adaugam ouale batute cu un praf...Citeste continuarea

Pachetele cu pui si mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul...Citeste continuarea

Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor, până ce devine transparentă, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță rădăcinoasele (morcovii și...Citeste continuarea

Salata de ou cu avocado

Postat de: sufletista in Salate

Avocado cu ajutorul unei linguri scoatem miezul si il pasam cu furculita sau il tocam. Rosia o spalam si o tocam marunt(fara miez)adaugam peste avocado,patrunjeleul tocam marunt. Ceapa o dam...Citeste continuarea

Maioneza de avocado

Postat de: sufletista in Sosuri

Avocado se taie in 2 pe lungime, scoatem samburele rasucind putin ca sa il scoatem afara cu ajutorul unui cutit. Cu ajutorul unei linguri scoatem pulpa si o adaugam in paharul de la blender sau...Citeste continuarea

Ketchup de casa

Postat de: sufletista in Conserve

Rosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa. Curatam...Citeste continuarea

Salata calda cu paste, ardei grasi...

Postat de: RODIMUR in Salate

Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în...Citeste continuarea

Paste cu sos alb si ciuperci

Postat de: sufletista in Paste

In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida...Citeste continuarea

Desert rulada din bezea si nuci cu...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...Citeste continuarea

Zucchini umplut cu carne in sos de...

Postat de: katty in Multicooking

Spalam zucchini, ii taiem capetele si il taiem in doua jumatati pe lungime. Fiecare jumatate o taiem in doua jumatati. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele, pastrand pe margine putin miez....Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu spanac

Postat de: katty in Supe

  Curatam ceapa si pastarnacul si le taiem in bucati mai mari. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si amestecam ocazional pana se...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si usturoi

Postat de: katty in Salate

Coacem vinetele, inlaturam coaja si le scurgem bine de zeama, lasandu-le sa se raceasca in acelasi timp. Punem vinetele pe un tocator si le maruntim cu un cutit de lemn sau sticla. Asezam...Citeste continuarea

Quesadilla cu pui

Postat de: sufletista in Sandvisuri

Pieptul de pui il taiem felii, l condimentam cu sare si piper si il frigem pe un grill incins.(eu am folosit aparatul penine brevile) Intre timp ne ocupam de legume le spalam, curatam si le...Citeste continuarea

Desert pateuri cu peltea de mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore. Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta...Citeste continuarea

Supa de broccoli

Postat de: eumimi in Supe

Mai intai curatam morcovii, ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari si ii punem la calit in ulei incins pentru 5-7 minute. Adaugam si pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam inca 7-8...Citeste continuarea

Paste Carbonara

Postat de: Rekila in Spaghete

Se pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele. Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj. Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am...Citeste continuarea

Friganele cu branza la cuptor

Postat de: sufletista in Mancare copii

Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, laptele pana ce se omogenizeaza; adaugam branza de vaci, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza. Ungem o tava cu unt si...Citeste continuarea

Desert budinca de macaroane cu...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca) Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi fragede si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem laptele, faina, zaharul pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult( aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Adaugam ciocolata si mai lasam 2-3 minute pe foc pana cand aceasta...Citeste continuarea

Piept de pui cu orez si fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Pui

 Legumele se curata si se spala . Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta . Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei ....Citeste continuarea

Friptura de miel gatita lent la...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Pulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am...Citeste continuarea

Oua posate cu legume si somon afumat

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Rosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea

Ghiveci cu carne de pui

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in uleiul incins. Intre timp tocam ardeiul julienne sau cubulete si dam rosiile pe razatoare. Adaugam ardeiul si rosiile peste...Citeste continuarea

Gofre sandvis

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se...Citeste continuarea

Coaste de porc la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider...Citeste continuarea

Sos barbecue

Postat de: sufletista in Sosuri

Rosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul. Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade. Transferam rosiile...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop....Citeste continuarea