A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort cu crema de zmeura, de...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaua si faina. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea

Piept de pui cu smantana si galuste...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază. Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri, cu...

Postat de: diaconta in Prajituri

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit...Citeste continuarea

Aperitiv de post: rosii umplute cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc...Citeste continuarea

Gogosari feliati in otet

Postat de: RODIMUR in Muraturi

Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate. Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se...Citeste continuarea

Magiun de prune cu nuci

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se aleg prune albăstrui coapte bine și dulci. Se spală, se lasă puțin la scurs, se scot sâmburii, după care se dau prin mașina de tocat, sau prin alt instrument de mărunțire. Cine...Citeste continuarea

Ugali - mamaliga alba africana

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând...Citeste continuarea

Frigarui balineze - Sate Lilit

Postat de: ctlina in Pui

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: RODIMUR in Sirop / Compot

Prunele se spală bine și se lasă la scurs. Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea. Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si dulceata...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci...Citeste continuarea

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu...

Postat de: Ina in Tortellini

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: vasimur in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs. Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors...Citeste continuarea

Desert tarta dulce

Postat de: amalia01 in Dulciuri

  Aluatul:   Ouale le bati cu ajutorul mixerului impreuna cu apa si zaharul pana cand devin spuma. Adaugi pe rand faina si cacaua, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie....Citeste continuarea

Pizza fetelor

Postat de: amalia01 in Pizza

Aluatul de pizza il asezi in tava unsa cu ulei. Asezi bobitele de mozzarella pe marginea aluatului si acoperi bine. Ungi aluatul cu ketchup, apoi asezi restul ingredientelor. Dai la cuptorul...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Rupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte). Incalzim cuptorul la 180...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu legume

Postat de: oanapl in Pui

Speli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu...Citeste continuarea

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de: Oana in Somon

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...Citeste continuarea

Placinta cu carne de pui

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Mod de preparare pentru aluat:    Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta...Citeste continuarea

Crostini cu piure de mazare si ceva...

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Feliile de paine le stropesti cu uleiul aromatizat si la prajesti in tigaia fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin usor crocante. Mazarea o scurgi de zeama si o pui in blender. Adaugi...Citeste continuarea

Snitele din muschi de porc in...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare. Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si...Citeste continuarea

Soft French Bread Rolls

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Amestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugati laptele si apa, caldute. Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta. La final, puneti untul taiat cubulete...Citeste continuarea

Desert prajitura Caramelo-Cappuccino

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea. Separat, am mixat ouale...Citeste continuarea

Desert tort tiramisu reteta nr. 300

Postat de: eumimi in Torturi

Tiramisu reţetă originală Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se scurg de lichid. Intr-un vas, punem la topit untul si adaugam la calit dovleceii. Cand sunt pe jumatate gata, adaugam faina...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli si dovlecei

Postat de: Oana in Supe

Se curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare.  Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu rahat...

Postat de: Oana in Dulciuri

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si agrise

Postat de: Ksenya in Prajituri

    Pregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute.  Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana,...Citeste continuarea

Sos de usturoi cu rosii

Postat de: merisor67 in Pt. carne

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de piscoturi si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt. Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune...Citeste continuarea

Muraturi asortate in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

Se spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute,...Citeste continuarea

Castraveti murati in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și...Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin...Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Speli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea

Gem de piersici

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa...Citeste continuarea

Gem de prune

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase...Citeste continuarea

Reteta gustoasa de varza cu costita...

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate....Citeste continuarea

Desert tort Hello Kitty - rețeta...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele....Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar

Postat de: merisor67 in Muraturi

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu banana

Postat de: eumimi in Dulciuri

     Mixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura.  Punem cu lingurita...Citeste continuarea

Sos napolitan la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

    Alegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii....Citeste continuarea

Chiftele din carnati cu spaghete in...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare.  Se...Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / Compot

Se spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Pungasa_Rogue in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de: katty in Prajituri

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul  si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam...Citeste continuarea

Salata de naut cu sfecla coapta

Postat de: katty in Salate

Spalam sfecla bine, o taiem in jumatati si o asezam intr-o tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem tava, lasam sfecla sa se racoreasca, apoi o...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu mei

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai  mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea...Citeste continuarea

Deliciu cu ton si branza

Postat de: oanapl in Ton

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3...Citeste continuarea

Sos de rosii pentru friptura

Postat de: Constelatialeu in Bulion

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]