Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort cu crema de zmeura, de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaua si faina. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea
Piept de pui cu smantana si galuste...
Postat de: RODIMUR in PuiPieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază. Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri, cu...
Postat de: diaconta in PrajituriMai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit...Citeste continuarea
Aperitiv de post: rosii umplute cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc...Citeste continuarea
Gogosari feliati in otet
Postat de: RODIMUR in MuraturiSe aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / CompotSe aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate. Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se...Citeste continuarea
Magiun de prune cu nuci
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemSe aleg prune albăstrui coapte bine și dulci. Se spală, se lasă puțin la scurs, se scot sâmburii, după care se dau prin mașina de tocat, sau prin alt instrument de mărunțire. Cine...Citeste continuarea
Ugali - mamaliga alba africana
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe pune la fiert apa într-un vas cu sarea sau cu Kub-ul de pui. Se toarnă treptat în ploaie făină în apa clocotită, amestecand in continuu si evitând...Citeste continuarea
Frigarui balineze - Sate Lilit
Postat de: ctlina in PuiCuratati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron. Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: RODIMUR in Sirop / CompotPrunele se spală bine și se lasă la scurs. Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea. Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si dulceata...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci...Citeste continuarea
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu...
Postat de: Ina in TortelliniAm amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: vasimur in BulionCum se face sucul de rosii. Se spală bine roșiile și se pun la scurs. Se taie felii în așa fel încât să încapă cât mai ușor în mașina de stors...Citeste continuarea
Desert tarta dulce
Postat de: amalia01 in DulciuriAluatul: Ouale le bati cu ajutorul mixerului impreuna cu apa si zaharul pana cand devin spuma. Adaugi pe rand faina si cacaua, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie....Citeste continuarea
Pizza fetelor
Postat de: amalia01 in PizzaAluatul de pizza il asezi in tava unsa cu ulei. Asezi bobitele de mozzarella pe marginea aluatului si acoperi bine. Ungi aluatul cu ketchup, apoi asezi restul ingredientelor. Dai la cuptorul...Citeste continuarea
Desert placinta cu iaurt si...
Postat de: ctlina in PrajituriRupem foile de placinta in bucati mici (ale mele erau proaspete, daca sint congelate le decongelati, le rupeti in bucati si le puteti lasa sa se usuce peste noapte). Incalzim cuptorul la 180...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu legume
Postat de: oanapl in PuiSpeli pieptul de pui și îl usuci bine cu un prosop de hârtie, apoi crestezi pieptul de pui, pentru a obține niște buzunărele, fără a tăia până jos. Condimentezi carnea cu...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu 4 garnituri
Postat de: Oana in SomonFiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...Citeste continuarea
Placinta cu carne de pui
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneMod de preparare pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta...Citeste continuarea
Crostini cu piure de mazare si ceva...
Postat de: amalia01 in Mancare copiiFeliile de paine le stropesti cu uleiul aromatizat si la prajesti in tigaia fierbinte, pe ambele parti, pana cand devin usor crocante. Mazarea o scurgi de zeama si o pui in blender. Adaugi...Citeste continuarea
Snitele din muschi de porc in...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai, portionam muschiul de porc, mi-au iesit 12 felii, apoi le batem bine si pe o parte si pe cealalta, presaram un pic de sare. Intr-un castron, radem cascaveaua, adaugam ouale si...Citeste continuarea
Soft French Bread Rolls
Postat de: rocsi_1612 in PiineAmestecati intr-un bol faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Adaugati laptele si apa, caldute. Ouale le bateti spuma, le incorporati si pe aceasta. La final, puneti untul taiat cubulete...Citeste continuarea
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 33/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina cernuta, cacaus cernuta, cappuccino, sarea. Separat, am mixat ouale...Citeste continuarea
Desert tort tiramisu reteta nr. 300
Postat de: eumimi in TorturiTiramisu reţetă originală Pregatim intai blatul: mixam ouale cu zaharul pana devin albicioase, adaugam untul topit si racit, faina, cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o...Citeste continuarea
Desert briose cu afine
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriAm pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeDovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se scurg de lichid. Intr-un vas, punem la topit untul si adaugam la calit dovleceii. Cand sunt pe jumatate gata, adaugam faina...Citeste continuarea
Supa crema de broccoli si dovlecei
Postat de: Oana in SupeSe curata ceapa si pastarnacul, se taie cuburi si se pun la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. Intre timp, se desfac cubuletele de broccoli si se spala, se lasa la scurs, iar cotorul...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu rahat...
Postat de: Oana in DulciuriSe pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si agrise
Postat de: Ksenya in PrajituriPregatim aluatul din toate ingredientele pentru blat, formam o coca elastica, o dam la frigider, pentru 30 minute. Amestecam branza cu ouale, adaugam smantana,...Citeste continuarea
Sos de usturoi cu rosii
Postat de: merisor67 in Pt. carneCurățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de piscoturi si...
Postat de: mirela0911 in TorturiSe tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt. Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune...Citeste continuarea
Muraturi asortate in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiSe spală castraveții, conopida, pepenele și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute,...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiSe spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs. Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea
Gem de piersici
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa...Citeste continuarea
Gem de prune
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de varza cu costita...
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta gustoasa de varza cu costita de porc: Tocam varza cat mai subtire, presaram sare si o punem la fiert. Lasam aprox. 20-25 de min. Adaugam morcovul si ardeiul tocate....Citeste continuarea
Desert tort Hello Kitty - rețeta...
Postat de: oanapl in TorturiPentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele....Citeste continuarea
Gogosari in sos de mustar
Postat de: merisor67 in MuraturiSpălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu banana
Postat de: eumimi in DulciuriMixam untul moale cu zaharul si oul. Adaugam banana pasata cu furculita. Adaugam si faina si praful de copt si amestecam cu o lingura. Punem cu lingurita...Citeste continuarea
Sos napolitan la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveAlegem rosiile bine coapte, le spalam si le taiem bucati. Adaugam rosiile intr-o tava inalta de aragaz. Ceapa o curatam si o taiem grosier si o adaugam peste rosii....Citeste continuarea
Chiftele din carnati cu spaghete in...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare. Se...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: Pungasa_Rogue in Sirop / CompotSe spala piersicile si se feliaza. Se asaza feliile in sticle (curate si uscate). Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveCum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si mere
Postat de: katty in PrajituriMixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam...Citeste continuarea
Salata de naut cu sfecla coapta
Postat de: katty in SalateSpalam sfecla bine, o taiem in jumatati si o asezam intr-o tava. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana sfecla se inmoaie. Scoatem tava, lasam sfecla sa se racoreasca, apoi o...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu mei
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si il taiem cubulete. Tocam ceapa fin, ardeiul il catam cubulete, cartoful cuburi mai mari. In uleiul incins, punem mai intai morcovul, apoi ceapa, ardeiul gras, fasolea...Citeste continuarea
Deliciu cu ton si branza
Postat de: oanapl in TonCureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3...Citeste continuarea
Sos de rosii pentru friptura
Postat de: Constelatialeu in BulionDeci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si...Citeste continuarea