Cod pane cu cartofi cu usturoi, sos...
Postat de: Satisfyyourcravings in PestePestele se decongeleaza, daca este nevoie si se usuca bine cu prosoape de hartie. Cartofii se spala bine si se fierb in apa cu sare 15-17 minute pana cand sunt gatiti complet. ...Citeste continuarea
Cheesecake cu clementine si lamaie
Postat de: nico_nico inBiscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine...Citeste continuarea
Ciulama de hribi
Postat de: GABRIELAGH in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in...Citeste continuarea
Ceafa de porc la tigaie
Postat de: ella87 in PorcPortionam ceafa de porc (asta aveam prin frigider) in cubulete nu foarte mici, o tragem la tigaie in putin ulei, putin pana isi schimba culoarea. Turnam jumatate de pahar cu vin alb si acoperim cu...Citeste continuarea
Cornuri aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...Citeste continuarea
Cheesecake cu jeleu de gutui
Postat de: Pungasa_Rogue inBiscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, se amesteca cu untul topit (se framanta cu mana), apoi se aseaza pe un platou unde a fost pus un inel de la o tava detasabila pentru tort. Se da...Citeste continuarea
Crap la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCiupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în mai multe ape și se feliază. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie...Citeste continuarea
Ciolan de porc la cuptor
Postat de: trifadalia in PorcCiolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait. Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu...Citeste continuarea
Chiroste-aperitiv si desert
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca - cu peste afumat
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. La fel si rosia. Ardeii se taie cubulete. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi. Sotati in ulei fierbinte ceapa...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu spanac
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scurg bine de zeamă şi se amestecă cu spanacul decongelat şi scurs şi el, brânza rasă, oul, usturoiul...Citeste continuarea
Chifle cu fasole batuta, cabanosi...
Postat de: ancutsa in PorcSe lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe...Citeste continuarea
Casuta cu povesti din turta dulce
Postat de: abetina inSe pun intr-o craticioara margarina, zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie, se adauga miere de albine, esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia. Se pune intr-un vas...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca ouale intregi cu smantana, faina, praful de copt si untul moale taiat cubulete. Adauga porumbul scurs bine, ardeiul capia tocat cubuletele, jambonul de curcan maruntit, maslinele negre...Citeste continuarea
Ciorbita de vitel cu smantana si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Spalati si carnea. Se pune carnea, legumele, foile de dafin si boabele de piper la fiert in apa rece. Sarati. Eu am folosit pentru fierbere...Citeste continuarea
Crochete din cartofi si faina de naut
Postat de: ctlina in Mancaruri de postCuratati cartofii si taiati-i bucatele. Puneti-i la fiert in apa cu sare, timp de 20 de minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca 10 minute. Zdrobiti cartifii in piure, adaugand untul...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi, rozmarin si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePestele bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, otet si foaia de dafin. Lasati sa fiarba 10 minute de cand da in clocot [ un clocot ]. Scurgeti zeama de pe peste. Cu...Citeste continuarea
Ciorba rapida de cartofi cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati cartofii, morcovii si ceapa. Spalati patrunjelul verde si tija de telina. Taiati rondele carnatul unguresc picant. Ceapa se taie cubulete, morcovii...Citeste continuarea
Chiftele prajite
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcIntr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: Leontina_Costel1970 in CiorbeMai intai pregatim ingredientele, curatam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul si telina le curatam si apoi le dam pe razatoarea mica. Curatam cartofii si ii taiem cuburi mai mari. Prazul...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce, reteta de post
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCum se prepara Ciorba de varza dulce, reteta de post Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza de burduf
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCiupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite. Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva...Citeste continuarea
Chiftele in crusta de susan
Postat de: merisor67 in PorcCurățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan - la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PorcCateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen,...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu perisoare
Postat de: andaoana in CiorbeLegumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovul se curata, se spala si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie. Ceapa verde se taie rondele si se caleste usor impreuna cu morcovul in ulei. Adaugati...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu leustean
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece, cu o seară înainte de preparare. Dacă ați ratat acest moment, atunci după ce ați ales și spălat fasolea,...Citeste continuarea
Carne de vita cu sos picant la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCarnea de vita am taiat-o in bucatele potrivite, am presarat sare si chilli peste, apoi am pus tuciuletul pe foc cu uleiul si am adaugat bucatelele de carne, le-am calit cca 5-6 min, pana si-au...Citeste continuarea
Chec din galbenusuri reteta...
Postat de: sufletista in DulciuriCum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cioroiul Crock-Pot
Postat de: Constelatialeu in PorcMergem si cumparam ciolanul, il analizam, urmarim sa fie de la un porc mai mic, cum am zis cioroiul meu e mic. Asezam cioroiul pe masa de lucru, il bagam in priza, asezam ciolanul, adaugam uleiul...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: antici_gabytza in PuiCuratim cepele si le tocam marunt. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa impreuna cu jumatate din usturoiul pisat sau dat prin robot. Calim putin si adaugam condimente de pui, sare si piper....Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie, cu galuste...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCele două sfecle se spală și se pun la copt, în cuptor, la foc mediu. Între timp, se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc la foc mic,...Citeste continuarea
Cubulete cu legume si verdeturi la...
Postat de: antici_gabytza in ConserveSpalam ardeii, gogosarii, morcovii si legaturile de patrunjel. Ardeii si gogosarii ii taiem in 2, le scoatem samanta si ii taiem felii. După care ii tocam marunt sau cubulete. Morcovii ii...Citeste continuarea
Carne de pui marinat in sos de soia
Postat de: GABRIELAGH in PuiSe portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu snitele
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legumeSnitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins. ...Citeste continuarea
Chiftele cu legume
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca....Citeste continuarea
Chiftele marinate cu ciuperci de...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:) Adaugam...Citeste continuarea
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid. Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare, cu cartofi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Crema de mazare cu hribi
Postat de: simona72 in SupeSe curata morcovii, pastarnacul si se taie rondele. Tijele de apio se taie de asemenea si ele rondele si se pun intr-o oala alaturi de morcovi si pastarnac. Pentru ca nu am avut o supa gata...Citeste continuarea
Crenvusti de pui
Postat de: momo121 in PuiTocam pieptul de pui la masina de tocat sau, daca aveti un robot de bucatarie, punem acolo toate ingredientele si condimentam dupa gust. Mixam pana obtinem o pasta omogena. ...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotIncepem prin a pune gutuile in apa rece pentru a le curata mai bine de puf. Dupa aceea le taiem felii si apoi cubulete cu tot cu coaja. Spalam borcanele si capacele, apoi umplem borcanele cu...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci pleurotus
Postat de: Leontina_Costel1970 in CiorbeLegumele se curata si se feliaza, se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in blender, amestecul obtinut il transferam in oala unde avem zeama de legume. Separat se...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu galuste de faina
Postat de: trifadalia in SupeOasele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara supa obtinuta si se lasa sa se raceasca oasele. Asa reci, se desface carnea de pe oase si se pune intr-un castron. Conopida...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se...Citeste continuarea
Compot asortat de sezon
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiFructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul...Citeste continuarea
Cartofi aromatizati, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji,...Citeste continuarea