Chifle cu branza

de Dana Cristea - pusikmea in Piine, 27 Iun 2010 | 5348 vizualizari

 

tot ana este vinovata, insa astea le-am facut pentru doru, dar am micsorat si aici cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 5 gr drojdie
  • sare
  • cateva picaturi de ulei

Umplutura

  •  branza sarata de oaie
  • 2 linguri de smantana

Pentru uns

  • un galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza:

Pregtim aluatul astfel:

Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.

Lasam coca la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu un prosop si il punem langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz ), pana creste.

 Intre timp pregatim umplura: dam branza pe razatoare si o amestecam cu smantana.

Impartim coca in 2-3 mingiute, apoi intindem fiecare mingiuta bine cu mana, in mijloc punem o lingurita de branza  si strangem marginile spre mijloc.

Le asezam in tava unsa cu ulei si le mai lasam la dospit inca 30 de minute, lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc si la dospit si la copt, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le coacem la foc mediu cca 30 de min.

Se servesc atat calde cat si reci, vreau sa spun ca le-am lasat pe masa si dupa o zi intreaga tot fragede si proaspete su ramas.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

29.06.2010, 14:05

adina ms

Bucataras Medi 1

07.07.2010, 19:28

ce bune trebuie sa fie...............

Dana Cristea - pusikmea 1

08.07.2010, 07:31

au fost foarte bune. gata vacanta, asteptam impresii,pupici :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foccacia