Sos alb cu usturoi si nuca

de gaby_duceag in Sosuri, 14 Iun 2010 | 11350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3-4 linguri smantana
  • 3 linguri nuca macinata
  • patrunjel verde tocat
  • jumatate lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb cu usturoi si nuca:

Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai punem 1-2 linguri apa.

E un deliciu alaturi de peste, gratar, cartofi..

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb cu usturoi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mena29 1

17.06.2010, 23:17

Gabita si eu fac acest sos doar ca eu nu am pus niciodata nuca in el,o sa incerc si cu nuca,sigur va fi bun

Lizicat 1

03.12.2010, 23:26

Excelenta idee! Maine incerc si eu.

Bya Ralu 1

31.07.2013, 11:54

fain sos gaby_d

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tkemali - sos georgian pentru carne