Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici,am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.Am pus intr-un castron untul ,anasonul macinat,cuisoarele macinate si zaharul brun si le-am mixat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat...
Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am pus apoi ciocanelele pe care le-am rumenit la foc mic pe toate partile.Odata rumenite frumos le-am...
Curmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,amestecand dupa fiecare lingura adaugata,laptele,apa de trandafiri,faina amestecata cu praful de copt si la...
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a...
Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.
Fructele de cactus...
Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte.
Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe...
Am facut prima data siropul intr-o tigaie,am pus apa de flori de portocal,apoi zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul a capatat consistenta mierii de albine,apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus siropul si am trecut apoi la blat.
Am separat galbenusurile de...
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio.
Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca...
Tiramisu reţetă originală
Intotdeauna cand fac tiramisu,incep prin a face cafeaua,pt a-i da si timp sa se raceasca si nici de data asta nu am procedat in alt fel.Dupa ce cafeaua a fost gata,am dat-o afara sa se raceasca.
Am taiat bucatele visinele,le-am pus intr-o tigaie cu cardamon verde...
Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de...
Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.
Cartofii i-am curatat si...
Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat...
Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme.
Dovleacul...
Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si...
Migdalele le-am prajit putin intr-o tigaie fara ulei,la foc mic pana cand s-au rumenit usor,ciocolata am taiat-o bucatele mici.Am separat galbenusurile de albusuri,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare,cand spuma a fost batuta bine am adaugat peste ea 10 linguri de zahar si am mai mixat...
Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.
Am pus...
Smochinele le-am spalat bine,le-am taiat in sferturi si apoi le-am pus la foc cu zahar,semintele de la un baton de vanilie,batonul,coaja de lamaie,anason,scortisoara si le-am lasat la foc mic sa fiarba aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat si au imprumutat aroma...
Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat...
Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.
4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati...
Dupa o calatorie cu masina prin oras in care le-am aratat racilor ce frumusete de Bucuresti avem,mai ales ca acum sarbatorim si zilele Bucurestiului:) ,am ajuns acasa si bineanteles ca ardeam de nerabdare sa ii pregatesc asa ca i-am bagat pana una alta in frigider ( asa m-au sfatuit cei de la...
Biscuitii i-am maruntit la robot si apoi i-am amestecat bine cu untul,apoi am pus amestecul astfel obtinut intr-o forma de tort detasabila,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa se aseze frumos si sa fie uniform,si l-am dat la frigider pana cand m-am ocupat de crema.
Am pus intr-un castron...
Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede.
Astazi,am incins cuptorul...
Am taiat pulpele in 2 separand soldul de ciocanel,le-am pus intr-un castron si le-am marinat cu putin sos soia,boia,ulei de masline si curry si le-am lasat in aceasta marinata aproximativ o ora,timp in care am pregatiti legumele.
Am taiat zucchini in 4 si apoi cubulete,ciupercile la fel le-am...
Biscuitii si untul le-am bagat la robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au maruntiti bine si compozitia s-a omogenizat. Am pus apoi compozitia intr-o forma de tort ( se poate face in orice alta forma),presand bine biscuitii,astfel ca blatul sa fie uniform,apoi l-am dat la frigider sa se...
Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta...
Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si cam asta e aluatul pentru gogosi. Am incins bine ulei intr-o cratita si cu ajutorul unei linguri am...
Pastravii i-am cumparat eviscerati,asa ca mare treaba cu ei nu am avut,decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline....
La fel ca si la cheesecake-ul cu coacaze nici acesta nu se coace,singura etapa cu foc fiind cea in care se dizolva gelatina,de aceea cred ca e un desert potrivit si pentru cei care sunt mai putin familiarizati cu cuptorul.
Biscuitii si untul le-am bagat in robot si am amestecat pana cand...
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestact cu zaharul si esenta si l-am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la...
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina...
Sticky pudding
Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici,am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.Am pus intr-un castron untul ,anasonul macinat,cuisoarele macinate si zaharul brun si le-am mixat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat...
Ciocanele cu stafide si sos de smantana
Am pus ciocanelele intr-un castron si le-am marinat pentru 2 ore cu oregano,turmenic,sare,cuisoare macinate,boia iute afumata.Dupa ce le-am marinat,am pus intr-o tigaie putin ulei la incins si am pus apoi ciocanelele pe care le-am rumenit la foc mic pe toate partile.Odata rumenite frumos le-am...
Briose cu ciocolata si curmale
Curmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi uleiul,amestecand dupa fiecare lingura adaugata,laptele,apa de trandafiri,faina amestecata cu praful de copt si la...
Pulpa de porc la tava si orez salbatic
Am marinat carnea de porc pentru 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,scortisoara,turmenic,apoi am asezat-o cu tot cu marinata intr-o tava,am adaugat putin lapte (100 ml) si am dat tava la cuptor,la inceput la foc mai mic,si spre final,ultimele 10 minute am dat focul mai tare pentru a...
Cheesecake cu fructe de cactus
Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus totul intr-o forma de tort,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul. Fructele de cactus...
Prajitura cu ricotta si gem
Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte. Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe...
Prajitura rasturnata cu banane
Am facut prima data siropul intr-o tigaie,am pus apa de flori de portocal,apoi zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul a capatat consistenta mierii de albine,apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus siropul si am trecut apoi la blat. Am separat galbenusurile de...
Tocana de pui cu naut
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.Ceapa,usturoiul si prazul le-am tocat marunt,la fel am procedat cu morcovii si telina apio. Am pus intr-o cratita putin ulei,pasta de creveti,pasta de curry,ceapa,prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca...
Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite
Tiramisu reţetă originală Intotdeauna cand fac tiramisu,incep prin a face cafeaua,pt a-i da si timp sa se raceasca si nici de data asta nu am procedat in alt fel.Dupa ce cafeaua a fost gata,am dat-o afara sa se raceasca. Am taiat bucatele visinele,le-am pus intr-o tigaie cu cardamon verde...
Porc la tava si cartofi cu rozmarin
Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia,apa de flori de portocal,chimen macinat,turmenic si paprika iute afumata,am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore,apoi am asezat-o intr-o tava,am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de...
Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci
Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic. Cartofii i-am curatat si...
Prajitura cu pere fierte in vin
Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat...
Cheesecake cu dovleac si fructe de padure
Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme. Dovleacul...
Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)
Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si...
Chec cu migdale prajite si ciocolata
Migdalele le-am prajit putin intr-o tigaie fara ulei,la foc mic pana cand s-au rumenit usor,ciocolata am taiat-o bucatele mici.Am separat galbenusurile de albusuri,albusul l-am batut spuma cu un praf de sare,cand spuma a fost batuta bine am adaugat peste ea 10 linguri de zahar si am mai mixat...
Porc cu prune si miere de pin
Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta. Am pus...
Prajitura cu smochine verzi
Smochinele le-am spalat bine,le-am taiat in sferturi si apoi le-am pus la foc cu zahar,semintele de la un baton de vanilie,batonul,coaja de lamaie,anason,scortisoara si le-am lasat la foc mic sa fiarba aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat si au imprumutat aroma...
Piept de porc marinat in lapte
Am pus cu o zi inainte pieptul de porc la marinat in sos soia,lapte si 1 lingurita condiment 5 spices,l-am bagat la frigider si in ziua in care l-am pregatit,inainte de a-l baga la cuptor,l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. L-am asezat apoi intr-o tava cu tot cu marinata in care a stat...
Cheesecake cu pere,smochine si cardamon
Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul. 4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati...
Raci cu sos de iaurt si portocale
Dupa o calatorie cu masina prin oras in care le-am aratat racilor ce frumusete de Bucuresti avem,mai ales ca acum sarbatorim si zilele Bucurestiului:) ,am ajuns acasa si bineanteles ca ardeam de nerabdare sa ii pregatesc asa ca i-am bagat pana una alta in frigider ( asa m-au sfatuit cei de la...
Cheesecake cu ciocolata si smochine
Biscuitii i-am maruntit la robot si apoi i-am amestecat bine cu untul,apoi am pus amestecul astfel obtinut intr-o forma de tort detasabila,am presat bine cu mana pentru ca blatul sa se aseze frumos si sa fie uniform,si l-am dat la frigider pana cand m-am ocupat de crema. Am pus intr-un castron...
Piept de porc caramelizat la cuptor
Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia,lichior de portocale cu scortisoara,boia, 5 spices si un praf de curry,l-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede. Astazi,am incins cuptorul...
Pulpe cu legume la cuptor
Am taiat pulpele in 2 separand soldul de ciocanel,le-am pus intr-un castron si le-am marinat cu putin sos soia,boia,ulei de masline si curry si le-am lasat in aceasta marinata aproximativ o ora,timp in care am pregatiti legumele. Am taiat zucchini in 4 si apoi cubulete,ciupercile la fel le-am...
Cheesecake cu visine
Biscuitii si untul le-am bagat la robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au maruntiti bine si compozitia s-a omogenizat. Am pus apoi compozitia intr-o forma de tort ( se poate face in orice alta forma),presand bine biscuitii,astfel ca blatul sa fie uniform,apoi l-am dat la frigider sa se...
Chiftelute aromate la cuptor
Am pus carnea macinata intr-un castron,am pisat usturoiul si l-am pus peste ea,ciupercile le-am maruntit la blender si le-am adaugat peste carne,menta am tocat-o marunt,la fel si ardeiul iute,am mai adaugat pesmet,sare,boia,sumac,oregano si cele 2 oua si am amestecat foarte bine aceasta...
Gogosi rapide cu sos de vanilie
Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si cam asta e aluatul pentru gogosi. Am incins bine ulei intr-o cratita si cu ajutorul unei linguri am...
Pastrav cu legume la cuptor
Pastravii i-am cumparat eviscerati,asa ca mare treaba cu ei nu am avut,decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline....
Cheesecake cu zmeura
La fel ca si la cheesecake-ul cu coacaze nici acesta nu se coace,singura etapa cu foc fiind cea in care se dizolva gelatina,de aceea cred ca e un desert potrivit si pentru cei care sunt mai putin familiarizati cu cuptorul. Biscuitii si untul le-am bagat in robot si am amestecat pana cand...
Prajitura cu nuca,prune si bezea
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestact cu zaharul si esenta si l-am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la...
Prajitura cu visine si bezea
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina...