Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Tocanita de dovlecel si fasole verde, cu costita afumata

In Porc la 16 Iul 2013

Mai intai pregatim costita, o spalam si o fierbem in apa cat sa o acopere, iar dupa ce atinge punctul de fierbere, scurgem apa, o spalam din nou si o punem la fiert tot in apa cat sa o acopere. O lasam sa fiarba pana se patrunde bine si incepe sa se despice de pe os, apoi o scurgem, o separam...

Omleta la cuptor cu ingrediente de la gratar

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2013

Batem ouale cu putina sare, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Taiem ingredientele de la gratar in felii subtirele. Ceapa taiata solzisori o calim in putin ulei si adaugam ciupercile taiate. Amestecam si celelalte ingrediente de la gratar, apoi adaugam aluatul peste...

Prajitura insiropata cu prune

In Prajituri la 10 Iul 2013

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele. Le dam la rece pana pregatim blatul. Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de...

Ciuperci la gratar cu piept si pulpe de pui

In Mancaruri cu carne la 10 Iul 2013

Am pregatit totul pe gratarul de la cuptor. Spalam bine ciupercile, eu nu obisnuiesc sa curat pielita cand le pregatesc la gratar, apoi le lasam la scurs. Coditele le curatam de partea cu pamant si le tocam marunt. Spalam si transam pieptul de pui in felii subtirele, la fel si pulpele....

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

In Ciorbe la 10 Iul 2013

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem in trei bucati fiecare, sa fie mai micuta. Curatam ceapa, morcovul, le sapalm, le tocam marunt si le punem la calit in putin ulei de floarea soarelui, adaugam...

Tort aniversar - un an de bucataras(reteta nr. 250)

In Torturi la 8 Iul 2013

Mai intai am pregatit visinile carora le-am scos samburii am presarat 4 linguri de zahar peste ele si le-am dat la rece o jumatate de zi pana au lasat sirop, apoi le-am pus la foc moale pana la primul clocot. Le-am lasat la racit si le-am scurs de sirop. Pentru blat am separat albusurile...

Salata de vinete cu maioneza de telina

In Salate la 8 Iul 2013

Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le lasam cateva minute sa se mai raceasca apoi le curatam sub jet de apa rece. Le punem la scurs intr-o sita, timp in care preparam maioneza. Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare. Cand se...

Chiftelute picante in sos, sub capac de piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 6 Iul 2013

Mai intai pregatim chiftelutele. Curatam legumele si le spalam, apoi trecem ceapa si usturoiul prin masina de tocat sau robot si le amestecam cu carnea tocata. Trecem prin masina de tocat si cartofii cu morcovul, ii stoarcem bine de sucul pe care il lasa si ii amestecam cu carnea tocata....

Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

In Pui la 4 Iul 2013

Mai intai pregatim umplutura. Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete. Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins, apoi adaugam legumele tocate marunt si lasam pana acestea se vor inmuia, mestecand...

Salata de cartofi cu piept de pui si maioneza de telina

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2013

Curatam cartofii si telina le spalam si le punem la fiert, cartofii intregi, iar telina cubulete, in apa cu sare. As fi preferat sa fierb cartofii in coaja, dar erau jupuiti si urati. Pieptul de pui il punem la fiert separat, tot in apa cu sare, pentru ca pe parcurs se formeaza acea spuma pe...

Prajitura "Merisor"

In Prajituri la 2 Iul 2013

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan! Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2013

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata. Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am plictisit, cam vreo 7 ore la 175 grade, pana au scazut la mai mult de jumatate. Am spalat caisele...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 2 Iul 2013

Am ales niste piersici din piata mai tari sa nu se inmoaie la fiert, dar au fost destul de dulci. piersicile spalate, le-am spart in doua, am scos samburii si le-am asezat frumos in borcanele spalate si sterilizate. Am adaugat zaharul si cel vanilat si am umplut cu apa. Le-am pus capacele...

Zacusca de vara

In Zacusca la 1 Iul 2013

Predominant este dovlecelul pentru ca este sezonul lui Mai intai curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt apoi o punem la calit in ulei. Curatam si morcovul si il dam pe razatoare, iar cand ceapa devine translucida, adaugam morcovul.  Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe...

Mic dejun cu iaurt si fructe

In Mancare copii la 1 Iul 2013

Aveam niste caise cu care trebuia sa fac neaparat ceva ca altfel se inmuiau, asa ca le-am pregatit la micul dejun. Pentru ca si iaurtul si caisele au fost cam acrisoare, am adaugat si niste jeleu de cirese. Am pus pe fundul paharelor cate un sfert de piscot si am adaugat cate doua linguri de...

Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2013

Preparare Reteta de budinca de cartofi cu branza si smantana, gratinata si delicioasa Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, cu sare, pentru 20 minute. Mararul il tocam marunt. Branza o sfaramam cu furculita si o amestecam cu...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2013

Curatam dovleceii de coaja, ii taien in doua pe lungime si cu ajutotul unui cutit si a unei lingurite scpbim interiorul cat sa inlaturam semintele. La ardei taiem capacul cu codita si cu ajutorul unei lingurite scobim nervurile si inlaturam semintele. Ii spalam si ii lasam la scurs pana...

Placinta aperitiv cu iaurt si foietaj

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2013

Mai intai decongelam foietajul, care tine loc de faina pentru ca se va umfla in amestec cu restul ingredientelor si se va coace frumos. Tocam ceapa si usturoiul si le inabusim in ulei si apa cateva minute, apoi adaugam ciupercile taiate si scurse bine, invartim de cateva ori cu o spatula de...

Desert prajitura cu caise

In Prajituri la 25 Iun 2013

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.  Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul,  pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut...

Pulpa de porc umpluta

In Porc la 24 Iun 2013

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei, cimbru, busuioc, sare, piper, boia de ardei. Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele. Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura,...

Sandwich-uri calde

In Sandvisuri la 24 Iun 2013

Mai intai ungem o tava cu unt si asezam felii de paine, mie mi-au incaput 6 intregi si 2 jumatati. Batem cele doua oua cu 2 linguri de lapte  putina sare si piper si ungem feliile de paine cu ajutorul unei pensule. Asezam peste ele felii de cascaval, felii de sunca presata si din nou...

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 21 Iun 2013

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu...

Mancare de mazare cu ardei copt

In Porc la 21 Iun 2013

Mai intai am spalat mazarea si am lasat-o la scurs. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am tocat cubulete. Sunculita am taiat-o in felii subtiri. Ardeiul copt, l-am tocat marunt asa direct inghetat. Am pus uleiul la incins si am calit legumele in el cateva minute, stropindu-le din...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 20 Iun 2013

Mod de preparare foi:   frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora. In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana, coaja de potocala si sarea. Amestecam drojdia cu untul si incepem sa incorporam faina, framantam...

Cartofi natur cu unt si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2013

Cartofii noi se curata, se spala si se pun la fiert intregi, in apa cu sare , iar cand incep sa fiarba se adauga coditele de la marar si patrunjel. Untul il topim si adaugam in el 2 linguri din zeama in care au fiert cartofii. Cand se patrund cartofii, se scurg, se aseaza intr-o forma...

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

In Prajituri la 17 Iun 2013

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga. Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul. Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de...

Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica

In Ciorbe la 17 Iun 2013

Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica: Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa. Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa...

Prajitura cu ciocolata si visine

In Prajituri la 16 Iun 2013

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta. Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaoa si un varf de sare. Ciocolata a fost cam dulce si nu...

Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui

In Ficat la 15 Iun 2013

Curatam pipotele de grasime, ale mele au avut foarte multa, fiind de la niste pui de tara, iar grasimea o punem la topit cu o lingura de apa. Pipotele si ficatul le punem la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute ficatul si 10 minute pipotele, dupa care le scurgem si le prajim in grasimea deja...

Salata de varza cu ton(by RuxyRux)

In Salate la 14 Iun 2013

Spalam varza, o scurgem si o tocam fideluta. Nu imi iese mie asa bine tocatul verzei fideluta, dar se mananca oricum. O frecam cu putina sare si adaugam zeama de la lamaie si mararul tocat. Eu ador mararul in salatele de varza asa ca nu am ezitat sa pun si aici. Desfacem conservele de...

Afisate 751 - 780 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]