Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete

Salata in straturi la cupa

In Salate la 8 Mai 2017

Salata se curata, se spala, se lasa la scurs (sau daca ne grabim, se tamponeaza intre 2 bucati servetele de bucatarie) si se rupe in bucati cat mai mici. Atat boabele de porumb, cat si maslinele se spala in apa rece si apoi, se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Pieptul de pui se fierbe in...

Desert tort cu crema de branza si jeleu de fructe

In Torturi la 8 Mai 2017

Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi, impreuna cu untul. Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul) si apoi incorporam zaharul, in ploaie.   Adaugam rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele...

Drob umplut

In Pui la 2 Mai 2017

Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde curatate si spalate. Condimentam dupa gust, cu sare si piper. Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.  Dam la foc potrivit si tinem, pana ce carnea isi schimba culoarea. Tragem de pe foc si...

Desert cozonac evantai

In Dulciuri la 29 Apr 2017

Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat, punem zaharul ramas si zaharul vanilat peste restul de lapte caldut. Adaugam galbenusurile, sarea si esenta de rom. Amestecam. Cernem faina, o punem intr-un vas si...

Desert pasca fara aluat, cu ciocolata

In Dulciuri la 25 Apr 2017

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand, (si avand grija sa amestecam de fiecare data) smantana, branza si galbenusurile. Separat, amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest...

Aperitiv rulouri din lipie umplute

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2017

Taiem marunt ceapa verde,mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim fiecare bucata de lipie in parte, cu cateva picaturi de ulei de masline. Asezam (ca in poza de mai jos) 2 linguri de amestec de mai sus. Deasupra punem cascaval...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

In Torturi la 29 Mar 2017

Crema Intr-o craticioara, punem smantana pentru frisca, zaharul si zaharul vanilat. Punem pe foc si tinem pana da in clocot. Tragem de pe foc si adaugam cele doua feluri de ciocolata, rupte bucati. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca. Asamblare...

Chec cu mere intregi si ciocolata

In Dulciuri la 5 Feb 2017

Spalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu faina si asezam cate un baton de scortisoara in locasul scobit. Cat timp merele se racesc, ne ocupam...

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

In Dulciuri la 5 Feb 2017

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza.Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam coaja rasa (prin razatoarea mare)...

Chec cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 28 Ian 2017

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste...

Chec cu ornamente colorate din zahar

In Dulciuri la 22 Ian 2017

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare) de portocala si esenta de vanilie. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si incorporam acest...

Ciorba de legume

In Supe/Ciorbe la 9 Dec 2016

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea pana in momentul adaugarii in ciorba. Punem intr-o oala, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Amestecam si...

Terina cu cascaval si carne de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2016

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu am avut cascavalul si sunca de pui feliate, asa ca am feliat subtire doar pieptul de pui afumat. Ungem cu unt o forma de chec. Tapetam fundul si peretii formei cu felii de cascaval simplu. Presaram...

Placinta melc cu branza de vaci

In Dulciuri la 31 Oct 2016

Aluatul l-am facut la masina . Punem ingredientele pentru aluat (in ordinea de mai sus) in cuva masinii si o programam pentru framantare. In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura: branza de vaci (bine scursa),se amesteca rand pe rand cu zaharul,zaharul...

Placinta cu carne tocata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2016

Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura. Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea. Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.). Din aluatul obtinut...

Paine floricica de casa

In Piine la 29 Oct 2016

Cernem faina si o amestecam cu sarea. Punem faina intr-un vas si facem in mijlocul acesteia o adancitura. Sfaramam drojdia proaspata cu furculita si o amestecam cu zaharul. Punem acest amestec in adancitura facuta in faina si turnam putina faina(circa 50 ml). Lasam circa 10/15 min. Adaugam...

Cosulete cu salata cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2016

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor. Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare. Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de...

Prajitura cu cacao si branza

In Dulciuri la 13 Oct 2016

Blatul   Separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.  Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi...

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2016

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, uleiul, ouale si sarea. Amestecam bine folosind o lingura. Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt. Turnam jumatate de aluat in tava....

Compot de struguri albi

In Conserve la 8 Oct 2016

Desfacem boabele de struguri de pe ciorchine si le spalam. Se aseaza boabele in borcan.(daca dorim sa avem mai mult compot punem boabe de struguri pana la jumatatea borcanului sau putem umple borcanul cu struguri in cazul in care dorim sa avem mai multe fructe). Se adauga zaharul,zaharul...

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

In Dulciuri la 27 Sep 2016

Mixam albusurile cu un praf de  sare . Amestecam zaharul cu zaharul vanilat si il incorporam ,adaugandu-l  in ploaie,in albusurile batute spuma.  Mixam bine pana obtinem o bezea lucioasa. Scurgem bine iaurtul ,il amestecam cu uleiul si esenta de rom dupa care...

Salata cu legume si maioneza

In Salate la 26 Sep 2016

Cartofii si morcovul se spala si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert(incercam daca s-au fiert folosind un cutit.Daca acesta intra cu usurinta in legume atunci inseamna ca acestea sunt fierte). Lasam legumele sa se raceasca , le curatam de coaja si  apoi le taiem cubulete. Taiem...

Tiramisu reteta cu piure de zmeura

In Dulciuri la 22 Sep 2016

Tiramisu reţetă originală Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema. Pentru crema Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam...

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

In Pui la 18 Aug 2016

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un  praf de sare si amestecam. Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta. Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul ,...

Supa de curcan

In Supe la 11 Aug 2016

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati). Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine. #Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust. Adaugam boabele de piper si lasam la fiert . Cat supa fierbe ne...

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

In Dulciuri la 8 Aug 2016

Rupem biscuitii cu mana. Intr.o craticioara punem zaharul,zaharul vanilat,laptele si ciocolata rupta in bucati si dam la foc potrivit. Lasam pana cand zaharul este complet dizolvat iar ciocolata complet topita. Adaugam si untul si lasam pana la topire. Din cand in cand avem grija sa...

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

In Porc la 5 Aug 2016

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu  sare, piper macinat, boia si cimbru. Decongelam spanacul. Usturoiul curatat il dam prin presa. Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul....

Chec pufos cu nuca

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat. Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire. Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri....

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 4 Aug 2016

Cernem faina si o punem intr-un bol. Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia. Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min. Adaugam rand pe rand...

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

In Dulciuri la 21 Feb 2016

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar...

Afisate 1 - 30 din 544 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]